Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru în Filipine: 26 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor - VIDEO

reuters.com
taifun filipine

Douăzeci şi şase de persoane au decedat în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor declanşate de o depresiune tropicală care a provocat ploi torenţiale în estul Filipine, au anunţat duminică reprezentanţi ai poliţiei şi serviciilor de urgenţă, citaţi de DPA, potrivit Agerpres.

Peste 22.000 de persoane din şase provincii au fost evacuate ca urmare a inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale, potrivit biroului regional pentru apărare civilă. 

Majoritatea victimelor au fost surprinse de alunecările de teren, printre acestea numărându-se o familie compusă din trei membri a căror casă a fost îngropată sub pământ în oraşul Legazpi din provincia Albay, la 336 de kilometri sud-est de Manila, conform poliţiei. 

În oraşul Tiwi din apropiere, patru persoane au murit în urma altei alunecări de teren, potrivit datelor agenţiei pentru gestionarea dezastrelor. 

Alunecările de teren au provocat moartea altor patru persoane din provincia învecinată Sorsogon, două din Camarines Sur şi trei din provincia Samarul de Est, cea dintâi afectată de depresiunea tropicală care a atins sâmbătă zona de uscat.

Citește și: Președintele Braziliei propune aprobarea unei legi pentru 'a garanta' portul de arme cetăţenilor cu un caier juridic curat

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor în Samarul de Est şi în provincia alăturată, Samarul de Vest, a anunţat biroul de apărare civilă. 

În provincia Masbate, şase persoane s-au înecat în urma creşterii nivelului apelor, iar o alta a murit după ce a fost lovită de un copac doborât de intemperii. 

Administraţia de meteorologie a anunţat că furtuna tropicală a scăzut în intensitate după ce a ajuns pe uscat, dar a avertizat că provinciile din est şi centru se vor confrunta în continuare cu precipitaţii. 

În fiecare an, Filipinele sunt afectate în medie de circa 20 de cicloane, care provoacă inundaţii, alunecări de teren şi alte accidente.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.