Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru în Filipine după taifunul Vamco: sute de oameni au rămas blocați pe acoperișurile caselor

Sute de filipinezi au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea pe acoperişurile caselor, în urma inundaţiilor provocate de taifunul Vamco, au declarat joi oficiali locali, potrivit DPA, citată de AGERPRES.

Vamco a lovit porţiunea estică a insulei principale, Luzon, miercuri seara, lăsând în urma sa cel puţin un mort şi trei dispăruţi, a declarat Biroul Apărării Civile.

Echipele de salvare sunt copleşite de apelurile primite din Marikina, o suburbie a metropolei Manila, a afirmat primarul din Marikina, Marcelino Teodoro.

"Aproximativ jumătate din casele din Marikina sunt în prezent fie în totalitate sub apă, fie parţial sub apă din cauza inundaţiilor", a adăugat el, precizând că din cauza curentului prea puternic nu pot fi folosite dispozitive plutitoare sau bărci manuale.

Citește și: Ungaria își modifică Constituția și încinge spiritele: familia este alcătuită din femeie și bărbat

"Problema noastră este cu adevărat copleşitoare", a subliniat primarul. "Nu mai putem gestiona eforturile de salvare. Avem nevoie de ajutor", a mărturisit acesta.

Teodoro a comparat potopul cu dezastrul adus de furtuna tropicală Ketsana, care a abătut într-o singură zi asupra capitalei, în septembrie 2009, cantitatea de precipitaţii înregistrată de obicei într-o lună, ucigând peste 740 de persoane.

Vamco a slăbit în intensitate în timp ce a traversat insula Luzon, cea mai populată din Filipine, a declarat biroul meteorologic.

Taifunul, numit local Ulysses, era însoţit de vânturi puternice, de 130 km/oră şi de rafale de până la 215 km/oră pe măsură ce se deplasa vest-nord-vest cu 30 km/oră.

Vamco a provocat inundaţii şi alunecări de teren în provinciile estice afectate.

Un bărbat de 68 de ani a fost descoperit mort pe acoperişul casei sale din oraşul Daet, în provincia Camarines Norte, iar trei persoane au fost date dispărute în localitatea vecină, Vinzons, a declarat Biroul Apărării Civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.