Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU în Iran și Irak, Zeci de morți în urma seismului devastator

Un cutremur resimţit duminică seara pe o mare parte din teritoriul Irakului, inclusiv la Bagdad, s-a soldat peste 60 morţi și peste 300 de răniți în Kurdistanul irakian şi în Iran, informează agenţiile internaţionale de presă.

Detalii TERIFIANTE despre afaceristul găsit UCIS: Fiica sa, de 17 ani, e CRIMINALA și a povestit cum l-a MĂCELĂRIT

Serviciul de monitorizare geologică din Statele Unite (USGS) a estimat magnitudinea seismului la 7,3, Centrul de Cercetări Geografice din Germania la 7,2; adâncimea la care s-a produs mişcarea tectonică a fost de 33,9 km, potrivit USGS. Epicentrul a fost localizat în provincia Sulaimaniyah din regiunea autonomă Kurdistan din Irak, în apropierea frontierei cu Iranul. 

Televiziunea de stat de la Teheran a transmis că în vestul Iranului şi-au pierdut viaţa cel puţin 60 de oameni, iar peste 300 au fost răniţi; au fost afectate mai multe sate, în care s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. 

Ministrul sănătăţii din Kurdistanul irakian, Hama Rasheed, a prezentat un bilanţ provizoriu în regiune: patru morţi. Autorităţile locale au raportat cel puţin 50 de răniţi. 

Potrivit unor relatări din presa locală, seismul a fost resimţit până în Turcia şi Kuweit. Organizaţia Semiluna Roşie din Turcia a anunţat că a trimis o echipă de salvare de la Erbil în zona grav afectată din nordul Irakului, informează agenţia Anadolu. Ministrul turc al sănătăţii, Ahmet Demircan, a declarat că ţara sa este gata să ofere ajutor Irakului, în cazul unei solicitări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.