Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU în România, dar bine în lume: Cazurile de COVID-19 la nivel global sunt în scădere, pentru a treia săptămână consecutivă

pandemie

În timp ce România stabilește recorduri de noi infectări, deținând locul 2 în Europa și 5 în lume, cazurile de COVID-19 la nivel global în perioada 20 - 26 septembrie s-au cifrat la 3,3 milioane, reprezentând o scădere cu 10 % faţă de săptămâna precedentă, potrivit raportului epidemiologic publicat periodic de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează miercuri EFE.

Toate regiunile au înregistrat o reducere a numărului de cazuri, deşi în Europa, unde cazurile au depăşit cifra de un milion săptămânal, scăderea a fost de doar 1%, în timp ce în restul continentelor s-a înregistrat o scădere cu 15% a contagerilor de COVID-19, scrie agerpres.ro.

O reducere cu 10% s-a înregistrat săptămâna trecută şi în privinţa deceselor de COVID-19, care s-au cifrat la 55.830 la nivel global, marcând a patra scădere săptămânală consecutivă şi fiind cel mai mic procent înregistrat din luna iunie.

Singura excepţie a fost Africa, unde decesele au crescut cu 5% săptămâna trecută; în Europa scăderea a fost modestă, de 1% (14.000 de morţi), în timp ce Asia meridională şi orientală a înregistrat o scădere a numărului de morţi de peste 20%.

De la declanşarea pandemiei, la nivel global au fost raportate 232 de milioane de cazuri şi 4,7 milioane de decese asociate COVID-19 .

Săptămâna trecută, SUA s-au menţinut ca ţara cu cele mai multe contagieri săptămânale, 765.000, deşi cifra a fost cu 31% mai scăzută decât săptămâna precedentă.

Următoarele pe listă au fost Brazilia, cu 247.000 noi contagieri (dublu faţă de săptămâna anterioară), Marea Britanie cu 230.000 de cazuri (cu 14% mai mult) şi India, cu 204.000 noi cazuri de COVID-19.

În ce priveşte campania de vaccinare şi conform rapoartelor sanitare publicate de fiecare ţară, au fost administrare 6,2 miliarde de doze la nivel global (25,77 de milioane de vaccinuri pe zi).

Aproximativ 44,8% din populaţia globală a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, deşi procentul scade la 2,3% în cazul ţărilor cu venituri mici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.