Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU în sistemul medical românesc: sute de spitale funcţionează fără autorizaţie de incendiu

Ziar de Neamt
incendiu spital Piatra Neamt

Sute de spitale funcţionează fără autorizaţie de incendiu. În ultimul an, au izbucnit mai multe incendii a căror cauză nu este cunoscută nici până în ziua de azi. Reprezentanţii ISU spun că salonul care a luat foc marți seară la Spitalul de Copii din Iaşi avea aviz, arată Mediafax.

„Conducerea Spitalului de Copii Sf. Maria Iaşi a solicitat şi a obţinut avizul de securitate la incendiu înainte de începerea lucrărilor de reabilitare totală a spitalului. După terminarea lucrărilor şi în urma verificărilor din teren, va urma să i se elibereze sau nu autorizaţia de securitate la incendiu”, a precizat Ionuţ Grindeanu, inspectorul-şef al ISU Iaşi, relatează AlephNews.

În urmă cu aproape două luni, Ministerul Sănătăţii a semnat cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti un parteneriat pentru evaluarea tehnică a unităţilor medicale. Evaluarea se referea la riscul seismic, eficienţa energetică şi riscul de incendiu.

Tot atunci a fost făcută publică şi situaţia spitalelor din România. Dintre cele aproape 1.400 de clădiri ale unităţilor sanitare cu paturi, doar 310 aveau autorizaţie de incendiu. Alte 52 erau autorizate parţial, iar 302 funcţionau fără autorizaţie.

„Eu anticipez ca vom începe verificările cu acele clădiri care nu au autorizaţie la incendiu, pentru că ele ar trebui să fie prioritare. În funcţie de datele obţinute şi de gradul de nesecuritate pe care aceste clădiri îl au, vom realiza prioritizarea pentru investiţiile preponderent din fondurile europene pentru următorii ani”, a explicat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

După incendiile de la Piatra Neamţ şi Matei Balş, Vlad Voiculescu a promis fonduri de 150 de milioane de euro pentru spitale. A fost deschis un concurs de proiecte cu fonduri europene numai pentru 50 de milioane de euro. Vor mai veni bani, prin PNRR, dar nu sunt proiecte clare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.