Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU Naționala de tineret a avut un GHINION TERIBIL la tragerea la sorți pentru Europene: Am nimerit în GRUPA MORȚII

nationala tineret fotbal

Reprezentativa under 21 a României va evolua în grupă cu Anglia, Franţa şi Croaţia, la Campionatul European din 2019, conform tragerii la sorţi care a avut loc, vineri, la Bologna, scrie news.ro.

Componenţa grupelor este următoarea:

Grupa A: Italia, Spania, Polonia, Belgia

Grupa B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria

Grupa C: Anglia, Franţa, România, Croaţia

Tragerea la sorţi a fost efectuată de Andrea Pirlo, ambasadorul turneului din 2019.

Citește și: Firea: ‘Decizia de ieri nu creează niciun efect. Companiile puteau fi contestate’

FRF a fost reprezentată la evenimentul de la Bologna de preşedintele Răzvan Burleanu, tehnicianul Mirel Rădoi şi Vlad Munteanu, manager operaţional al loturilor de juniori.

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în cinci oraşe din Italia şi în San Marino. Din cele trei grupe se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Citește și: Există salarii de lux în radioul public! Cât primește lunar șeful SSR

Naţionala de tineret a obţinut luna trecută prima calificare după mai bine de 20 de ani la un turneu final al Campionatului European Under 21. România a mai participat o dată la CE Under 21, în 1998, când a organizat turneul final şi a ocupat locul 8, ultimul.

Anglia, pregătită de Aidy Boothroyd (47 ani), s-a oprit de şase ori în semifinalele turneului final şi a reuşit de trei ori să o depăşească: a pierdut finala din 2009, în vreme ce laurii i-a obţinut în 1982 şi 1984. A ratat o treime din turneele finale, adică 7 din 21, dar a fost prezentă la ultimele şase ediţii. La Euro 2017 s-a oprit în semifinale, eliminată la penaltiuri de Germania, în timp ce la ediţia precedentă a părăsit competiţia în faza grupelor.

Citește și: ‘Ordin’ pentru români! Ce telefoane ar putea să dispară din România

Deşi într-o grupă cu Olanda, Ucraina şi Scoţia printre aspirantele la calificare, Anglia a demonstrat de ce era pe locul 3 în topul coeficienţilor la start. A câştigat grupa fără înfrângere, cu 8 victorii şi 2 remize, ambele cu “portocala mecanică”. Cea mai bună defensivă din preliminarii alături de România, cu numai 4 goluri încasate în 10 meciuri, reprezentativa insulară a câştigat în vară şi reprezentativa insulară a câştigat în vară şi prestigiosul turneu internaţional de la Toulon, 2-1 cu Mexic în ultimul act al competiţiei.

Echipa Angliei are în lot jucători precum Alexander-Arnold (Liverpool), Lookman (Everton), Sessegnon (Fulham) sau Solanke (Liverpool).

Citește și: Reacția lui Teodorovici după aprobarea rectificării bugetare! ‘Cheltuielile pentru asistenţa socială cresc’

În ciuda reputaţiei fotbalistice, la acest nivel Franţa a câştigat un singur titlu de campioană europeană (1988) şi a pierdut o finală (2002), fiind prezentă la doar 8 din cele 21 de ediţii ale turneelor finale. Mai mult decât atât, a absentat la ultimele 6 turnee. În ultima campanie a terminat sub Macedonia în grupă după eşecuri în Islanda şi Ucraina, iar în campania 2015 a pierdut la baraj cu Suedia, 2-0 acasă şi un incredibil 1-4 la retur!

În preliminarii, Franţa a avut un parcurs facil, câştigând fără înfrângere o grupă cu Slovenia, Muntenegru, Kazahstan, Bulgaria şi Luxemburg. Franţa a marcat 23 din cele 24 de goluri reuşite în preliminarii în a doua repriză.

Citește și: BNR Curs valutar, 23 noiembrie. Cum termină euro săptămâna

Echipa este antrenată de Sylvain Ripoll (47 ani), care se află în funcţie din mai 2017, şi îi are în lot pe Diallo (Dortmund), Hernandez (Atletico Madrid) sau Dembele.

Croaţia este condusă de Nenad Gracan (56 ani), unul din puţinii tehnicieni care au pregătit toate cele 4 echipe mari din Croaţia – Dinamo Zagreb, Rijeka, Osijek şi Hajduk Split – şi selecţioner de tineret din 2013. A ratat Euro 2015 la play-off cu Anglia şi Euro 2017 terminând în urma Spaniei în grupă.

Citește și: Firea: ‘Decizia de ieri nu creează niciun efect. Companiile puteau fi contestate’

În lotul echipei se află jucători precul Sosa (Stuttgart), Sunjic (Dinamo Zagreb) sau Halilovic (Milan).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.