Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU - O companie cu statul acționar majoritar SUSPENDĂ contractele angajaților și le taie primele

Oil Terminal suspendă, începând de luni, contractele individuale de muncă ale salariaților pentru o perioadă de 10 zile lucrătoare și va tăia prima de Ziua Petrolistului, ca urmare a unei măsuri de reducere a cheltuielilor, anunță compania într-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori.

Principalul acționar al companiei este statul român, prin Ministerul Energiei, care deține 59,62% din capitalul social. La 29 iunie 2018, acțiunile Oil Terminal au fost tranzacționate la valoarea de 0,1528 lei/acțiune (preț de închidere), capitalizarea fiind astfel de 89 de milioane de lei.

Citește și: Darius Vâlcov, atacuri în RAFALĂ la adresa Digi: descrie o situație incredibilă

„Societatea Oil Terminal SA, informează pe toți cei interesați asupra următoarelor măsuri de reducere a cheltuilor: se suspendă contractele individuale de muncă ale salariaților societății pentru o perioadă de 10 zile lucrătoare, beneficiind de o indemnizație de 75% din salariul de încadrare corespunzător locului de muncă ocupat, în conformitate cu prevederile art. 53 din Codul Muncii, începând cu data de 20 august 2018”, precizează compania.

De asemenea, Oil Terminal anunță în raport că, în data de 20 august 2018, conducerea societății și sindicatul reprezentiv din cadrul societății „au semnat actul adițional nr.2 la Contractul Colectiv de muncă aplicabil la nivelul unității, prin care, de comun acord, s-a stabilit că în anul 2018, prima de Ziua Petrolisului nu se acordă”.

Săptămâna trecută, Oil Terminal și-a publicat rapoartele financiare din semestrul al doilea 2018, unde anunța că a înregistrat o pierde de 1 milion de lei, față de un profit net de 2,3 milioane de lei în primele șase luni ale anului trecut.

De asemenea, cifra de afaceri a Oil Terminal din primele șase luni a scăzut cu 11,3%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la 68,1 milioane de lei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.