Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru pentru Alitalia - Înregistrează pierderi de două milioane de euro pe zi

zf.ro
grafic scadere

Alitalia înregistrează pierderi de două milioane de euro pe zi, a anunţat joi ministrul italian al Industriei, Stefano Patuanelli, clarificând un comentariu pe care l-a făcut cu o zi în urmă în faţa unei comisii parlamentare, transmis Reuters potrivit Agerpres.

Afirmaţia sa a demascat provocările cu care se confruntă noul administrator temporar al companiei aeriene italiene, care a fost numit luna aceasta pentru a reduce costurile şi a găsi un cumpărător pentru Alitalia, după ce consorţiul care-şi anunţase interesul s-a retras.

Întrebat cât pierde Alitalia, Stefano Patuanelli a răspuns: "Două milioane de euro pe zi", apoi a adăugat: "Vorbim de pierderi zilnice care fluctuează pe durata anului, deoarece fluxul de numerar este complet diferit în diversele perioade ale anului".

Ministrul italian al Industriei a specificat că este de competenţa noului administrator, Giuseppe Leogrande, să publice datele finale privind pierderile companiei aeriene italiene în 2019.

Miercuri, în faţa unei comisii parlamentare, Patuanelli a estimat pierderi de aproape două milioane de euro pe lună.

Compania feroviară controlată de stat Ferrovie dello Stato (FS) conduce un consorţiu care vrea să preia Alitalia. Din consorţiu fac parte operatorul aerian american Delta şi firma italiană de infrastructură Atlantia, controlată de familia Benetton. Deocamdată, negocierile nu au avut succes.

Autorităţile de la Roma sunt în căutarea unui cumpărător pentru compania aerian italiană care trece din nou printr-o perioadă dificilă.

Odată un jucător important în industria transportului aerian european, în ultimii ani Alitalia a avut de suferit de pe urma competiţiei trenurilor de mare viteză şi a transportatorilor low-cost, care au diminuat cota de piaţă şi profiturile sale. În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi a salariilor.

Alitalia are aproximativ 9.200 de angajaţi în regim full-time şi alţi 1.600 sunt plasaţi într-o schemă temporară susţinută de stat. Orice reducere permanentă de personal ar fi un subiect sensibil într-o ţară cu o rată ridicată a şomajului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.