Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru pentru marina iraniană: Cea mai mare navă a luat foc şi s-a scufundat, din motive necunoscute

nava kharg

Cea mai mare navă din marina iraniană a luat foc şi ulterior s-a scufundat miercuri în Golful Oman în circumstanţe neclare, au raportat mai multe agenţiile de ştiri, citate de AP şi Mediafax.

Agenţiile de presă Fars şi Tasnim au relatat că eforturile de a salva a navei Kharg, numită după insula care serveşte drept principal terminal petrolier pentru Iran, nu au reuşit.

Focul a cărui sursă este neclară a început în jurul orei 2:25, iar pompierii au încercat să îl stingă, a declarat televiziunea de stat. Nava s-a scufundat în apropierea portului iranian Jask, la aproximativ 1.270 de kilometri sud-est de Teheran, în Golful Oman, lângă strâmtoarea Hormuz.

Mai multe fotografii care circulă pe reţelele sociale iraniene îi arată pe marinari care purtă veste de salvare cum părăresc nava în timp ce în spatele lor se vede incendiul.

Kharg serveşte ca una dintre puţinele nave din marina iraniană capabile să asigure reaprovizionare pe mare pentru celelalte nave. De asemenea, poate ridica marfă grea şi poate servi ca punct de lansare pentru elicoptere. Nava, construită în Marea Britanie şi lansată la apă în 1977, a intrat în marina iraniană în 1984, după lungi negocieri care au urmat Revoluţiei Islamice din 1979 a Iranului.

Scufundarea Khargului marchează cel mai recent dezastru naval pentru Iran. În 2020, în timpul unui exerciţiu de antrenament militar iranian, o rachetă a lovit în mod eronat o navă navală lângă portul Jask, ucigând 19 marinari şi rănind 15. Tot în 2018, un distrugător al marinei iraniene s-a scufundat în Marea Caspică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.