Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastrul ecologic din Mauritius iese la iveală: șaptesprezece delfini au fost găsiţi morţi pe o plajă

DW
delfini morți

Şaptesprezece delfini au fost găsiţi miercuri morţi pe o plajă din Mauritius, la o lună după ce scurgeri de petrol de la un petrolier sub pavilion japonez au provocat un dezastru ecologic de proporţii în această regiune, transmite Reuters care citează declaraţiile unui oficial local, informează Agerpres.

"Delfinii morţi prezentau câteva răni şi aveau sânge în jurul botului, fără a fi murdari de petrol. Cei care au supravieţuit, în jur de zece, păreau foarte obosiţi şi abia mai puteau înota", conform declaraţiilor lui Jasvin Sok Appadu, oficial din Ministerul pentru pescuit.

Delfinii morţi au fost transportaţi la Centrul de Cercetare Albion Fisheries pentru autopsii. Rezultatele urmează să fie comunicate miercuri noaptea.

Organizaţia pentru protecţia mediului Eco-Sud din Mauritius a solicitat publicarea rezultatelor autopsiilor, precum şi prezenţa unor experţi din cadrul organizaţiei la autopsii pentru a înţelege mai bine de ce au murit aceşti delfini. Autorităţile nu le-au oferit însă răspuns la aceste solicitări.

Scurgerea de petrol provine de la petrolierul MV Wakashio, care a eşuat pe un recif de corali la 25 iulie şi, o săptămână mai târziu, a început să aibă scurgeri de petrol. Vasul a fost scufundat luni.

Din navă s-au scurs cel puţin 1.000 de tone de combustibil, care au ajuns pe coaste - inclusiv în zone protejate, cu păduri de mangrove şi specii pe cale de dispariţie - şi în apele cristaline, care atrăgeau numeroşi turişti.

Experţi japonezi trimişi la faţa locului au explicat, marţi, în cadrul unei videoconferinţe, că au examinat o duzină de zone marine, aflate la 800 de metri nord-vest de epavă. Ei nu au descoperit pagube la nivelul solului marin şi a recifelor de corali.

Printre speciile a căror existenţă a fost pusă în pericol de acest dezastru ecologic se numără porumbelul roz, o specie endemică pe Mauritius, dar şi pădurile de mangrove, sau peştele clovn (devenit celebru după rolurile principale din animaţia Pixar "Finding Nemo").

Societatea pentru Conservare Marină din Mauritius a anunţat că 15 kilometri de coastă au fost afectaţi de scurgerea de petrol care se deplasează spre parcul marin Blue Bay, unde sunt ocrotite 38 de tipuri de corali şi 78 de specii de peşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.