Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRUL începe să se contureze: Peste 100 de preşedinţi ai secţiilor de votare dintr-un județ s-au retras de la alegeri

vot-urna-alegeri

Aproape 20% dintre preşedinţii secţiilor de votare din judeţul Arad au depus, până miercuri, cereri de retragere de la alegerile locale, invocând motive medicale sau faptul că sunt plecaţi din ţară în perioada scrutinului.

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Arad au comunicat, la cererea AGERPRES, că 108 preşedinţi sau locţiitori ai acestora, din cele 437 de secţii de votare din judeţ, au solicitat să fie schimbaţi, după ce au fost desemnaţi prin tragere la sorţi computerizată efectuată de Autoritatea Electorală Permanentă. Majoritatea cererilor sunt ale preşedinţilor desemnaţi, respectiv 77, iar 31 sunt ale locţiitorilor.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Dana Budeanu, o femeie care se face că gândeşte adânc, dar pare că nu are cu ce’

Conform BEJ Arad, motivele invocate ţin de sănătate, dar şi de incompatibilitate conform Legii 115/2015, în timp ce unii susţin că vor fi plecaţi din ţară în perioada desfăşurării alegerilor locale.

În urma situaţiei create de numeroasele cereri de retragere, până în prezent au fost organizate şapte trageri la sorţi pentru completarea locurilor rămase libere.

Citește și: Orașul penalilor (II). Canidatul PNL-USR a turnat la Securitate, iar cel al PSD a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu

"În caz de forţă majoră, înlocuirea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare sau a locţiitorilor acestora se realizează de către Autoritatea Electorală Permanentă, prin tragere la sorţi computerizată, inclusiv în ziua votării", a mai transmis BEJ Arad.

Preşedinţii sau locţiitorii lor sunt aleşi cu ajutorul unui program informatic, iar lista persoanelor care fac parte din corpul experţilor electorali, gestionată de AEP, cuprinde în jur de 1.500 de nume în judeţul Arad, fiind vorba în special de jurişti, economişti sau profesori.

Citește și: Rareș Bogdan prevestește o victorie istorică! Va fi dezastru pentru PSD! ‘Pentru prima dată, vom elibera România de sub jugul roșu’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.