Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbatere aprinsă în SUA. Au dreptul părinții să decidă operații de sex pentru copiii lor? La ce traume sunt expuși micuții

captura youtube
schimbare sex

Fiica biologică a celebrelor staruri americane Angelina Jolie şi Brad Pitt, susţinută de părinţi, a început tratamentul pentru operaţia de schimbare de sex. Nu este un caz singular. Tocmai de asta a început o dezbatere aprinsă în Statele Unite pe această temă. Un copil nu are discernământ. Nu ştie să facă diferenţa între cele două sexe. Părinţii însă, pot. Ei se iau după copii, iar chirurgii plasticieni trec la treabă. Şi aşa s-a dezvoltat o întreagă industrie, relatează stirile TVR.

Cei care au trecut printr-o asemenea operaţie şi au ajuns la adolescenţă sau maturitate au probleme psihologice grave. Si fac tratament hormonal toată viaţa. Un raport Human Rights Watch atrage atenţia asupra acestor probleme.

Raportul are 160 de pagini şi este intitulat Vreau să fiu aşa cum m-a făcut natura. Conţine, între altele, observaţii legate de efectele colaterale ale operaţiilor la persoanele intersex. Controversele în interiorul comunităţii medicale pe acest subiect sunt vechi.

Efectele acestor proceduri se văd în timp. Uneori duc la sterilitate şi traume psihologice, în timp ce beneficiile ar fi nedovedite în mare parte, se susţine în Raportul Human Rights Watch.

Intersexualitatea presupune existenţa trăsăturilor specifice ambelor sexe la o persoană, fie că acest lucru este vizibil la nivelul organelor sexuale externe, fie că el nu poate fi văzut, deoarece presupune modificări interne.

1,7% dintre bebeluşii din SUA sunt diferiţi de ceea ce se numeşte băieţel sau fetiţă.

Procedurile chirurgicale sunt ireversibile. Angelina Jolie şi Brad Pitt au decis să fie alături de fiica lor Shiloh, care este decisă să-şi facă operaţie de schimbare de sex.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.