Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbaterea de la BCU: unde întrebi și unde crapă

arhiva personala
Stefan Radu Oprea

Adela Cristea, o studentă de la Facultatea de Științe Politice de la SNSPA îl întreabă pe Iohannis cum e pregătit, ca președinte, să răspundă costurilor sociale generate de digitalizarea serviciilor și a industriei, robotizare care generează deja, pe plan global, un val de disponibilizări a forței calificate și înalt calificate de muncă.

Ștefan Radu Oprea, fostul ministru al comerțului, îl amendează pe Iohannis pentru răspunsul său care arată fie că aburește întrebarea, fie că nu o înțelege:

„Răspunsul lui Iohannis a fost pe lângă subiect, domnia sa vorbind despre digitalizarea instituțiilor de stat. Este îngrijorător că nu s-a referit deloc la oameni dar și relevant pentru felul de a fi al domnului Iohannis: nepăsător și rece.”

Pe scurt, președintele crede soluția la disponibilizările generate de digitalizare o reprezintă digitalizarea instituților statului.

Întrebarea era clară, mai mult, conținea și o pistă posibilă de răspuns care avea în vedere „o bază universală de subvenționare”, altfel spus, asigurarea unui venit minim garantat care să asigure oamenilor afectați de robotizare o bază financiară care să le permită obținerea unei alte calificări. Nici pe asta Iohannis n-a înțeles-o, crede Ștefan Radu Oprea:

„Este a doua oară când dl. Iohannis evită un răspuns referitor la venitul minim garantat. Vă aduc aminte că a mai fost întrebat despre Universal Basic Income (venitul minim garantat) de către o absolventă de clasa a XII-a, in timpul dialogului cu Liga studentilor din străinătate. Atunci Iohannis a răspuns doct că subiectul <>".

În opinia lui Oprea, Iohannis nu și-a făcut temele, nu s-a obosit să afle ce e cu acel misterios venit minima garantat: „Să fii atât de indiferent la temele puse in discuție de către studenți, să nu ai minima curiozitate să afli răspunsul la o intrebare care a fost încuietoare, asta da aroganță.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.