Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbrăcarea acuzaţilor înainte de percheziţia corporală integrală, declarată ilegală de Curtea de Apel Bruxelles

Foto thesun.co.uk
bruxelles atac terorist politie bruxelles

Curtea de Apel din Bruxelles i-a ordonat luni poliţiei belgiene să renunţe la dezbrăcarea acuzaţilor înaintea de percheziţia corporală integrală, în cadrul procesului atentatelor jihadiste comise în martie 2016 la Bruxelles, transmite AFP.

Această chestiune perturbă începând din decembrie participarea acuzaţilor la proces, informează Agerpres.

Într-o decizie dată luni dimineaţă, Curtea de Apel din Bruxelles ''constată absenţa fundamentului juridic pentru genuflexiuni impuse intimaţilor în timpul percheziţiilor practicate de către ofiţerii poliţiei judiciare în timpul transferurilor'' între închisoare şi Palatul de Justiţie.

Pe cale de consecinţă, Curtea ''ordonă statului belgian să pună capăt acestei practici'', adaugă textul. Francezul Salah Abdeslam a refuzat să compară în faţa judecătorilor, în aşteptarea unei decizii prin care practica respectivă să înceteze.

Atentatele de la Bruxelles din 22 martie 2016 au fost comise de trei atacatori sinucigaşi

Atentatele de la Bruxelles din 22 martie 2016 au fost comise de trei atacatori sinucigaşi - Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui, la aeroportul Bruxelles-Zaventem, şi Khalid El Bakraoui, în staţia de metrou Maelbeek. Atacurile teroriste s-au soldat cu 32 de morţi şi peste 340 de răniţi.

Comis de aceeaşi celulă jihadistă franco-belgiană aflată la originea atentatelor de la Paris din 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi, şi a atacului eşuat din trenul Thalys ce efectua o cursă Amsterdam-Paris în august 2015, dublul atac de la Bruxelles a fost revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic.

De la deschiderea procesului în acest caz în decembrie, nouă bărbaţi sunt judecaţi pentru participare la aceste atacuri. Un al zecelea individ, care se presupune că a murit în Siria, este judecat în absenţă. Procesul, care se desfăşoară la Justitia, fostul sediul al NATO, ar urma să se încheie până în vara acestui an.

Şapte dintre cei nouă acuzaţi compar ca deţinuţi, în timp ce doi sunt în stare de libertate. Printre deţinuţii acuzaţi, şase, inclusiv francezul Salah Abdeslam, s-au plâns de tratament umilitor şi degradant în timpul percheziţiilor corporale efectuate de poliţia judiciară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.