Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezinfecţie şi vizite interzise la Centrul de Primire a Copilului în regim de Urgenţă, unde a apărut un focar de Covid-19

Primaria Sectorului 4
produse curatenie kit dezinfectie

Direcţia de Sănătate Publică a dispus o serie de măsuri în Centrul de Primire a Copilului în regim de Urgenţă din cadrul DGASPC Buzău, acolo unde a izbucnit un focar de coronavirus, primul din acest judeţ de la debutul celui de-al patrulea val al pandemiei. 13 cazuri, unul la test PCR şi 12 la testele rapide, au fost depistate în acest centru până acum, potrivit news.ro.

În primul rând, DSP a dispus o dezinfecţie terminală în întreaga unitate. Apoi, a dispus interzicerea unor noi internări pentru următoarele 14 zile, precum şi monitorizarea permanentă a stării de sănătate a copiilor şi angajaţilor, cu izolarea imediată a celor care prezintă semne de infecţie şi investigarea lor.

De asemenea, s-au interzis vizitele parentale pentru următoarele 14 zile.

Citește și: Dosarul de CORUPȚIE în care Viorel Hrebenciuc a primit deja trei ani cu EXECUTARE, la A PATRA AMÂNARE

În centrul respectiv din municipiul Buzău, primul caz de îmbolnăvire confirmat cu test PCR a apărut vineri, la o angajată a unităţii. Sâmbătă, alţi 2 angajaţi şi 8 copii au început să prezinte semne de boală, li s-au făcut teste rapide care au ieşit pozitive. Duminică, încă doi angajaţi din cadrul personalului de îngrijire au fost confirmaţi pozitivi cu teste rapide, astfel că în acest moment sunt 8 copii cu teste rapide pozitive şi 5 angajaţi, dintre care unul cu test PCR pozitiv, ceilalţi cu teste rapide.

Toţi copiii au fost internaţi la spitalul din Rm.Sărat, în timp ce adulţii sunt la izolare, cu semne de boală.

Pe de altă parte, în urma anchetei epidemiologice, s-a descoperit că în ultimele 14 zile, dintre copiii îmbolnăviţi trei au participat la o activitate organizată de Biblioteca Judeţeană într-un mall din oraş. Pe de altă parte, aproape toţi copiii primesc vizitele părinţilor, la care participă şi instructorul.

În centrul respectiv sunt 15 copii asistaţi şi 18 angajaţi, dintre care 14 sunt vaccinaţi complet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.