Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezlănțuit! Viktor Orban se opune începerii procedurii de aderare a Ucrainei la UE și amenință că nu poate fi penalizat la bani!

lemde.fr
Viktor Orban

UE nu trebuie să înceapă discuțiile de aderare cu Ucraina, a declarat, vineri, premierul Viktor Orban la postul public de radio, subliniind că aceasta este „poziția clară” a Ungariei în această chestiune. Liderii țărilor UE urmează să decidă la jumătatea lunii decembrie dacă acceptă recomandarea Comisiei de a invita Kievul să înceapă negocierile de aderare imediat ce îndeplinește condițiile finale, potrivit Reuters.

O astfel de decizie necesită unanimitatea celor 27 de membri ai Uniunii Europene, Ungaria fiind considerată principalul obstacol potențial. Viktor Orban declară că opoziția față de negocierile Ucrainei de aderare la UE nu are legătură cu disputa pe care Budapesta o are cu Bruxelles, în care Ungaria susține că „îi datorează bani”.

„Negocierile de aderare nu trebuie începute, aceasta este poziția clară a Ungariei”, a declarat Orban, adăugând că Bruxelles-ul „datorează bani Ungariei”. „Aș dori să precizez foarte clar că respingerea de către Ungaria a începerii discuțiilor cu Ucraina cu privire la aderarea la UE nu face obiectul unei înțelegeri comerciale... Nu poate fi legată de problema fondurilor pe care Ungaria este îndreptățită să le primească”, încheie Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.