Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deznodământ neaşteptat: Ce s-a întâmplat cu tablourile lui Hitler, scoase la lichitaţie chiar în oraşul în care s-a desfăşurat procesul nazismului

Adolf Hitler

Cinci tablouri atribuite lui Adolf Hitler, printre care un peisaj cu un preț de pornire de 45.000 de euro, scoase la vânzare sâmbătă, în Nuremberg, Germania, de casa de licitații Weidler, nu şi-au găsit cumpărători, după ce au apărut suspiciuni privind autenticitatea lor, potrivit ndtv.com, citat de Mediafax.

Printre obiectele scoase la licitaţie se numărau un peisaj cu un lac montan, cu un preţ de pornire de 45.000 de euro, dar şi un fotoliu cu zvastică, despre care se presupune că i-a aparţinut lui Adolf Hitler.

CITEȘTE ȘI: De ce NU este recomandat să adaugi lapte sau zahăr în cafea

Cele cinci tablouri aveau prețuri de pornire între 19.000 de euro și 45.000 de euro.

Casa de licitații nu a comentat eșecul, dar a transmis că tablourile ar putea fi scoase din nou la vânzare.

Primarul oraşului Nuremberg - unde au fost judecaţi criminalii de război nazişti în 1945 -, Ulrich Maly, a criticat licitaţia, calificând-o "de prost gust", potrivit publicaţiei Sueddeutsche Zeitung.

Iniţial, au fost anunţate pentru licitaţie 31 de tablouri - portrete de femei și naturi moarte -, atribuite dictatorului nazist (1889 - 1945), fără însă să existe dovezi clare privind autenticitatea acestora. Tablourile au, în total, 23 de proprietari diferiți.

Licitaţia a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce, joi, 26 dintre aceste tablouri au fost confiscate de procuratura germană, sub suspiciunea că sunt falsuri. De asemenea, procuratura a confiscat alte 37 de obiecte din depozitul casei de licitaţii care purtau semnătura dictatorului nazist.

CITEȘTE ȘI: De ce FEMEILE trăiesc mai mult decât BĂRBAȚII?

"Nu am văzut niciodată o asemenea licitație, cu un număr atât de mare de opere" atribuite lui Adolf Hitler, a declarat, la începutul săptămânii, pentru Le Figaro, Stephan Klingen, de la Institutul central de istoria artei din Munchen.

Acesta a expertizat, la sfârșitul lunii ianuarie, trei lucrări de artă atribuite lui Hitler confiscate de poliția din Berlin, scoase la vânzare la o licitație și bănuite a fi false. Poliția și-a exprimat dubiile privind autenticitatea lor.

După ce a ratat examenul de admitere la Academia de arte frumoase din Viena, Adolf Hitler, ale cărui talente artistice au fost mereu considerate mediocre, a continuat să picteze. Copia scene de pe cărțile poștale, pe care le vindea apoi turiștilor.

După ce a fost numit șef al Partidului Muncitoresc German, mai mulți falsificatori, printre care fostul asociat al lui Hitler, Reinhold Hanisch, au produs la scară mare desene pe care le-au atribuit fuhrer-ului.

Scoaterea la vânzare a unora dintre lucrările lui Hitler a stârnit polemici în ultimii ani. Vânzarea acestor obiecte nu este interzisă, atât timp cât nu prezintă simboluri naziste.

De altfel, pentru a respecta legislaţia în vigoare, casa Weidler a modificat zvasticile de pe fotoliu şi de pe un vas de porţelan Meissen în fotografiile acestor obiecte din catalogul de licitaţie.

CITEȘTE ȘI: REGIM pentru 4 SĂPTĂMÂNI pentru tratarea DEZECHILIBRULUI HORMONAL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.