Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluire: Autoritățile române știau încă din 2022 despre probleme la căminele pentru bătrâni

Radu Pop
azil-camin-centru

Surse oficiale au precizat pentru Știrile Pro TV că, în 2022, autoritățile au suspendat activitatea a cinci cămine pentru îngrijirea persoanelor în vârstă.

Conform surselor citate, este vorba despre 3 azile care funcționau în București, unul în stațiunea Geoagiu Băi din județul Hunedoara și încă un cămin aflat în Timiș.

La acea vreme, motivul pentru care s-ar fi luat aceste măsuri de suspendare a activității ar fi fost existența unor ”condiții de igienă necorespunzătoare” și folosirea unor ”dezinfectanți neautorizați”.

De asemenea, sursele mai spun că unele cămine pentru bătrâni nu aveau autorizații sanitare de funcționare.

Zeci de vârstnici, dar și tineri cu dizabilități internați în cele trei azile din Ilfov, au trăit ani de zile un coșmar cu complicitatea autorităților. Abia acum, după ce a izbucnit scandalul, iar opinia publică a fost oripilată de torturile la care au fost supuși bieții oameni, se caută vinovați.

În dosar apare și numele Ligiei Gheorghe, apropiată și consilieră a Gabrielei Firea. Ligia Gheorghe s-a suspendat din functie. Conform documentelor ajunse in posesia anchetatorilor, aceasta ocupa o funcție de conducere în cadrul unuia dintre centre.

Conform autorităților, aproape 600 de azile pentru bătrâni au fost controlate doar în această primăvară și s-au găsit nereguli în mai bine de jumătate. Cu toate acestea, ororile din cele 3 cămine din Voluntari au continuat sub ochii mai multor autorități - centrale și locale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.