Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluire DIRECT din Comisia parlamentară de anchetă privind SPP : Lucian Pahonțu a dat în SCRIS

lucian pahontu

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind SPP, Daniel Butunoi, a declarat marți, în timpul audierii lui Călin Popescu Tăriceanu, că directorul SPP Lucian Pahonțu, a trimis un răspuns scris în care informează că serviciul nu a încheiat protocol cu ÎCCJ și nici cu Parchetul General, scrie Mediafax.

"Avem un răspuns scris din partea dlui director Pahonțu, că nu există niciun fel de protocol cu Înalta Curte și cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Avem un răspuns scris primit încă de săptămâna trecută", a declarat, marți, președintele Comisiei de anchetă privind SPP, Daniel Butunoi, în timpul ședinței în care a fost audiat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Precizarea acestuia venit pe fondul unei discuții în forul legislativ pe tema unor eventuale protocoale încheiate de SPP cu alte instituții.

Discuția a pornit de la afirmația deputatului PSD Eugen Neață, membru al comisiei.

"O declarație recentă pe care a făcut-o, din presă o am, un domn judecător, Constantin Udrea, care spune că domnul Lazăr, procurorul general, a facut baie în piscina unui ofițer SPP. Eu îl iau în seamă, fiind un judecător militar. Văzând buna colaborare dintre Parchetului și conducerea SPP (...) mă întreb dacă nu cumva acest parteneriat nu a dus chiar la o colaborare între cele două unități, cea de Parchet și SPP, în ceea ce privește buna monitorizare a dumneavoastră, să pun între ghilimele", i-a transmis Neață lui Tăriceanu.

Deputatul PSD a adăugat, în acest context, că "implicarea SPP în politică se poate face atât printr-o acțiune, dar și printr-o inacțiune, și mă refer aici la perioada lungă în care ați fost supus monitorizării".

În replică, președintele Senatului a spus că "probabil ar trebui văzut" dacă nu cumva există și alte protocoale în afara celor dintre SRI și Parchet.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Liviu Dragnea și-a delegat atribuțiile - Liderul PSD nu vrea să semneze sesizarea CCR privind protocoalele din justiție .

"Ridicați o problemă foarte serioasă. Eu nu pot să intru într-o speculațe pe această temă, pentru că nu am elemente. Dar acest lucru nu înseamnă că problema pe care ați ridicat-o nu poate să existe, nu poate să se fi întâmplat în realitate. Probabil că ar trebui văzut dacă nu cumva protocoale de genul celor semnate între SRI și justitie au avut loc loc și cu alte instituții pentru ceea ce spuneați dumneavoastră, buna colaborare. Problema aceasta cu protocoalele nu vizează numai justiția, pentru că există riscul potențial ca astfel de protocolae să se fi realizat și cu alte instituții, care să fi dus indirect la o încălcare a drepturilor si libertatilor fundamentale", a spus Tăriceanu, în replică la afirmația lui Neață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.