Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRE: Generalul Florian Coldea colaborează în continuare cu SRI

twitter.com
Florian Coldea

Generalul Florian Coldea a fost trecut în rezervă în luna ianuarie, la cerere, printr-un decret al președintelui Iohannis. Ulterior, au apărut zvonuri legate de faptul că acesta ar colabora în continuare cu Serviciul, zvonuri infirmate de SRI. Însă colaborarea există și se face prin intermediul Academiei SRI.

Vezi şi: DNA și SRI sparg un nou cuib de viespi: casetele din Dubai (presă)

„Domnul general locotenent Florian Coldea este cadru militar în rezervă al Serviciului Român de Informații. În prezent, acesta colaborează, în temeiul prevederilor legale, cu Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”, în diferite programe de pregătire/instruire”, precizează SRI într-un răspuns pentru evz.ro.

Pe 12 ianuarie 2017, Florian Coldea a fost suspendat din funcția de prim-adjunct al șefului SRI, de către directorul civil al SRI, Eduard Hellvig, în urma dezvăluirilor făcute de fostul parlamentar Sebastian Ghiță, referitoare la faptul că acesta din urmă ar fi fost în concedii de lux împreună cu Florian Coldea și soția acestuia. Ulterior, acesta a fost eliberat din funcție și trecut în rezervă printr-un decret semnat de Klaus Iohannis.

Vezi şi: Dan Andronic revine cu dezvăluirile, după chemarea la DNA: mișcarea de forță a SRI

Potrivit descrierii de pe propriul site, "Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” este o componentă esenţială a Serviciului Român de Informații. În acest cadru, abordăm activitatea de intelligence din punctul de vedere al educării și formării viitorilor și actualilor ofiţeri de informaţii, dar și al cercetării și cunoașterii aprofundate a domeniului intelligence și securitate."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.