Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluire incredibilă făcută de președintele CE: 'Nu ar trebui să o spun, dar o voi spune!'

getty
Juncker, telefon

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a mărturisit, în timpul lansării, vineri, a preşedinţiei estoniene a UE care şi-a făcut din digitalizare o prioritate, că în continuare nu are un "smartphone", informează AFP, potrivit agerpres.

Susţinând la Tallinn o conferinţă de presă alături de premierul estonian Juri Ratas, luxemburghezul a declarat: "Nu ar trebui să o spun, dar o voi spune totuşi că nu am nici acum un 'smartphone'. În consecinţă, nu aş putea deveni premier al Estoniei, ar fi total imposibil". "Juri ştie acest lucru şi de aceea mi-a trimis, ca în secolul al XIX-lea, o carte poştală pentru a mă invita la Tallinn", a continuat Juncker. Potrivit surselor europene, el foloseşte un model vechi de telefon mobil al companiei finlandeze Nokia.

Vestea aşteptată de toată lumea: 'În câteva zile vom anunţa victoria finală împotriva ISIS!'

Fostă republică sovietică şi membră a UE după extinderea din 2004, Estonia va asigura în al doilea semestru preşedinţia Consiliului UE, pentru prima dată în istoria sa, înlocuind Marea Britanie ca urmare a Brexit-ului.

Această republică baltică este una dintre cele mai digitalizate dintre ţările membre ale UE, folosind inclusiv votul electronic.

"Fără a fi un specialist, ştiu că viitorul nostru presupune digitalizare", a spus Juncker.

În discursul său de introducere, Ratas a declarat că una dintre cele patru priorităţi ale Estoniei pentru preşedinţia UE este dezvoltarea digitalizării.

În acest sens, Estonia vrea să facă din libera circulaţie a datelor în UE a cincea libertate fundamentală a Uniunii. Cele patru libertăţi fundamentale ale UE, garantate de piaţa unică, sunt în prezent libera circulaţie a bunurilor, capitalurilor, serviciilor şi persoanelor.

Citeşte şi: SUA au CONFISCAT un zgârie-nori din inima Manhattan-ului, controlat de Iran - FOTO

După valul de atacuri cibernetice care s-a răspândit săptămâna aceasta din Ucraina în mai multe ţări, securitatea cibernetică este de asemenea o prioritate, a subliniat Juncker.

"Succesul pieţei digitale unice va depinde de încrederea europenilor. De aceea sper că veţi putea împărtăşi experienţa voastră în materie de securitate", a adăugat el.

Estonia, victima unui atac cibernetic de mare anvergură în 2007 atribuit Rusiei, găzduieşte de asemenea un centru pentru apărare cibernetică al NATO la Tallinn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.