Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluire REVOLTĂTOARE a unui medic, în scandalul imunoglobulinei: 'Nu se poate folosi pentru acești pacienți'

www.realitatea.net
test imunoglobulină

Criza de imunoglobulină continuă şi pune în pericol viaţa a mii de români. Noile doze trimise în ţară de Ministerul Sănătăţii nu sunt suficiente, iar medicii spun că nu rezolvă problema pacienţilor grav bolnavi.

După discuţiile de la Guvern la care au participat şi medici, rezultatele în criza imunoglobulinei se lasă aşteptate.

Citește și: Augustin Lazăr, atac fără precedent la parlamentari: 'Inculpați de rang înalt vor ca discuţiile să aibă loc în alt mediu în afară de cel judiciar'

Medicii susţin că cele 2200 de doze care au fost trimise în ţară nu ar fi nici folositoare pentru mulţi pacienţi, pentru că Ministerul Sănătăţii nu a specificat cărei categorii de pacienţi i se potrivesc: pacienţi cu deficienţă imunitară severă, femei însărcinate sau nou născuţi care au nevoie de imunoglobulină pentru că mamele lor sunt infectate cu hepatita B.

Medicul pediatru Alexis Cochino, de la Institutul pentru Protecţia Mamei şi Copilului Alfred Rusescu din Bucureşti, a explicat, pentru Realitatea TV, situaţia: "Practic, în acest moment noi suntem singurul centru din ţară care mai administrează imunoglobulină. Restul centrelor din ţară au întrerupt tratamentul pacienţilor în urmă cu câteva luni sau le-au micşorat dozele, ceea ce nu protejează deloc pacienţii, care au şi început să facă infecţii, deocamdată uşoare, dar care se pot transforma în unele cauzatoare de moarte.

Citește și: Casa Regală îi răspunde fostului principe Nicolae, în urma cererii acestuia privind detaliile înmormântării Regelui Mihai

Sunt probleme de legislaţie în care au intervenit schimbări şi care au dus la accentuarea acestei crize prevestite. Noi, medicii, nu putem face nimic, avem mulţi oameni care ne întreabă cum ne pot ajuta, unii din străinătate, din păcate nu se pot cumpăra şi au nevoie de condiţii de transport speciale.

Nu ştiu unde s-au dus cele 2000 de doze, vă pot spune că la noi în Institut au ajuns 15 doze, dar este un alt fel de imunoglobulină, utilă şi certificată doar pentru infecţii severe doar la pacienţii fără boli autoimune şi deficienţe severe. În niciun caz nu se poate folosi această imunoglobulină pentru aceşti pacienţi: acest lucru nu este doar în prospect, ci într-un răspuns oficial al producătorului, interpelat de Asociaţia Română a Pacienţilor cu Imunodeficienţă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.