Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri: Cum primește DGA energie electrică de la RCS&RDS

www.someseanul.ro
rcs rds

Direcția Generală Anticorupţie plătește aproape 2000 de euro lunar pentru curentul furnizat de grupul RCS&RCS. Până în iunie 2020 este valabil contractul, potrivit investigatiimedia.ro.

În luna iunie a anului trecut, DGA a devenit clientul de electricitate al companiei RCS&RDS, care până atunci îi fusese doar furnizor de cablu tv, potrivit investigatiimedia.ro. Contractul a fost semnat de actualul şef al instituţiei, după o procedură de achiziţie publică ce a durat două luni.

Citește și: SURSE - Operațiunea Remanierea ÎNCINGE spiritele între locotenenții lui Dragnea

Două companii au trimis oferte: RCS-RDS și Elsaco, o firmă din Botoșani. Pe criteriul prețului mai mic a fost aleasă oferta RCS-RDS.

Primul contract a fost încheiat pe o perioadă de cinci luni. DGA se angaja să plătească aproape 10.000 de euro pentru alimentarea cu energie electrică a sediului din Șoseaua Olteniței.

Citește și: Ana Maria Pătru ameninţă cu înregistrări care vor cutremura viaţa politică şi justiţia: 'Am multe'

Purtătorul de cuvânt al DGA, Sarmizia Fetcu, a declarat pentru Centrul de Investigații Media că factura de curent pentru sediul din Olteniței este, în medie, undeva la 7.500 de lei pe lună. Pe timp de vară, din cauza folosirii instalațiilor de aer condiționat, factura poate ajunge la 9.000 de lei pe lună.

La sfârșitul anului trecut, DGA şi RCS & RDS au încheiat un nou contract, pentru anul 2017, cu o valoare de 100.659,60 de lei fără TVA.

Potrivit investigatiimedia.ro, contractul a fost semnat după pensionarea fostului șef al instituției, chestorul Jenică Arion. Acesta apare într-o înregistrare din 2013, atașată dosarului în care directorul Antena 1 este acuzat că l-a șantajat pe managerul grupului RCS-RDS. Fostul șef al DGA este interceptat discutând atunci cu Ioan Bendei despre un ajutor din partea companiei private și între cei doi pare să existe o relație de amiciție. DGA a precizat că nu a primit niciodată, direct, sponsorizări din partea companiilor din grupul deținut de Teszari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.