Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Operațiunea Remanierea ÎNCINGE spiritele între locotenenții lui Dragnea

dragnea

Analiza Guvernului și pelerinajul făcut de miniștrii PSD pe la sediul partidului a încins spiritele în interiorul partidului. În actuala schemă guvernamentală, locotenenții lui Liviu Dragnea au câte doi sau trei oameni ”fideli” în Guvern.

Citește și: Șantajul nababilor de la ROMATSA asupra Guvernului. Ce sume astronomice au și cât mai vor/ DOCUMENT

Odată luată decizia remanierii, Liviu Dragnea s-a trezit cu o altă problemă în interiorul partidului. Locotenenții săi îi cer ca în cazul unei tăieri să o facă în mod egal pentru toți.

Surse din PSD ne-au explicat că ”doi sau trei dintre ăștia puternici” i-au cerut lui Dragnea ca în cazul remanierii să fie maziliți oameni în număr egal din fiecare tabără, pentru că altfel vor exista tensiuni.

Liviu Dragnea ia foarte în serios această situație. Liderul PSD este într-o campanie de reconfirmare a sprijinului în interiorul partidului, iar o eventuală lovitură dată locotenenților săi i-ar putea șubrezi sprijinul din partea acestora.

De cealaltă parte, Dragnea negociază cu Tăriceanu pentru schimbarea garniturii ALDE. Cel vizat de această schimbare este ministrul Energiei, Toma Petcu, cel pe care Liviu Dragnea l-a vrut executat încă de la bun început. Problema aici este una internă în ALDE, pentru că sunt mai mulți oameni care și-ar dori portofoliul, iar o alegere făcută de Tăriceanu ar putea stârni o adevărată furtună în interiorul partidului.

Subiectul remanierii va fi tranșat în Comitetul Executiv al PSD, care va avea loc la începutul lunii iunie. Atunci vor fi anunțate deciziile, dar Liviu Dragnea nu va face convocarea oficială a ședinței decât în momentul în care are toate lucrurile aranjate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.