Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri ale Antena 3 în cazul oncologilor anchetați de DNA: Ce se ascunde în dosarul acestora

DNA

Ies la iveală noi amănunte incredibile din cazul medicilor oncologi reţinuţi. Ce nu s-a spus pânăacum? Dezvăluirile sunt uluitoare.

Exact când era în toi scandalul Hexipharma, DNA a început urmărirea penală a 77 de medici oncologi din întreaga ţară, ceea ce înseamnă o treime din doctorii specializaţi în tratarea cancerului. Situaţia este şi mai dramatică pentru că în unele oraşe mici asta înseamnă de fapt toţi medicii existenţi. Ce ascunde însă dosarul DNA? "Mita mascată, participarea a fost formală şi că medicii respectivi au avut un fel de beneficii materiale pentru că acest grup de interese ilegitim, spune DNA, format din medici producători şi distribuitori de medicamente şi coordonatori de unităţi farmaceutice ar fi pus la cale obţinerea de beneficii materiale ceea ce creează efecte negative în asigurarea dreptului la ocrotire a sănătăţii.(...) Asta înseamnă că se conturează o noua instituţie care să se numească Spitalul naţional DNA", spun cei de la Antena 3.

Citeşte şi: După eliminare vine SUSPENDAREA? Procedură disciplinară împotriva României

„Producătorii de medicamente au disparut din dosar, pentru că făceau parte din multinaţionale foarte puternice. Cele mai mari companii de pe pământ. A rămas o firmă românească. A rămas aşa pentru că lumea trebuie să ştie ce nu s-a ştiut. Acest dosar cu congresul asiatic de cancer al sânului este un dosar care a luat naştere dintr-un alt dosar, făcut la Târgu Mures. După ce acest dosar s-a creat acolo, a ajuns la Parchetul Tribunalului Mureş, apoi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte, pe 13.08.2014, acolo s-a spus că este o sesizare din oficiu cu privire la fenomenul îngrijorător din sistemul de sănătate, recompensare a medicilor în scopul creşterii vânzărilor de medicamete, după care se conexează la acest dosar al Parchetului Tribunalului Mureş, se începe urămirea penală, ajunge în 2015 la Parchetul Înaltei Curţi şi de acolo în curtea DNA, dar doar cu acest dosar care îi priveşte pe medicii oncologi”, mai spun jurnaliştii.

Citeşte şi: Unul dintre cei mai importanți intelectuali români a încetat din viață

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.