Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri BOMBĂ: Ce informații oferea secretarul de stat al SUA sub identitate FALSĂ

internet

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, folosea, în perioada când se afla la conducerea companiei Exxon, o adresă de e-mail sub un nume fals de pe care trimitea şi unde primea informaţii despre schimbările climatice şi alte subiecte, a anunţat luni procurorul general al New York-ului, Eric Schneiderman, potrivit Reuters.

Biroul procuraturii a descoperit că Tillerson folosea pseudonimul "Wayne Tracker" în comunicarea de pe acea adresă de e-mail, în perioada 2008-2015.

Citește și: Rusia lui Vladimir Putin provoacă teamă în toată lumea: Au o nouă armă ÎNFRICOŞĂTOARE / VIDEO

Scheniderman îl anchetează pe Tillerson pentru a stabili dacă i-a indus în eroare pe acţionari, dar şi pe membrii publicului, în legătură cu schimbările climatice. Informaţiile obţinute până acum i-au fost transmise luni unui judecător care va decide în acest caz.

"Adresa de mail Wayne.Tracker@exxonmobil.com face parte din sistemul de corespondenţă electronică al companiei şi a fost creată în vederea unei comunicări sigure şi rapide între anumiţi oficiali de rang înalt din cadrul companiei şi fostul preşedinte Tillerson, pe diverse teme de afaceri", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Exxon, Alan Jeffers.

Jeffers a adăugat că firma le-a oferit anchetatorilor o documentaţie de 2,5 milioane de pagini şi că va răspunde în justiţie acuzaţiilor care i se aduc.

Procuratura doreşte să clarifice de ce nu i-au fost puse la dispoziţie documente transmise prin intermediul adresei folosite în trecut de Tillerson, precum şi prin alte 34 de adrese ale unor oficiali şi membri ai consiliului de conducere, anunță Agerpres.

De asemenea, anchetatorii vor ca judecătorul să le impună celor de la Exxon să dezvăluie dacă Tillerson folosea şi alte adrese de e-mail, tot sub nume alternative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.