Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI: De ce nu a fost ELIBERAT Mircea Băsescu. EXPLICAȚIILE magistraților

mircea basescu

Mircea Băsescu a primit o veste teribilă la începutul acestei luni, când Tribunalul Constanța a respins cererea de eliberare condiționată. Fratele fostului preşedinte al României va sta în continuare după gratii pentru că nu a dovedit că pedeapsa de 4 ani de închisoare, la care a fost condamnat pentru corupţie, i-a schimbat mentalitatea şi comportamentul, conform declarațiilor judecătorilor Tribunalului Constanţa.

„Orice persoană ce se află in executarea unei pedepse, trebuie să depună eforturi şi să arate că, a înţeles pentru ce a fost condamnată, că în viitor nu va mai exista riscul reiterării activităţii infracţionale şi că a executat in regim de detenţie o perioadă suficientă care a putut contribui la schimbarea mentalităţii şi a comportamentului avut înainte de a fi condamnată”, este concluzia Tribunalului Constanţa în cazul lui Mircea Băsescu (63 de ani).

Astfel, Mircea Băsescu rămâne în Penitenciarul Poarta Albă, după ce Tribunalul Constanţa a admis pe 1 noiembrie 2016 contestaţia procurorilor DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de liberare condiţionată a acestuia, decizia fiind definitivă. Totodată, instanţa a decis că Mircea Băsescu mai poate depune o cerere de liberare condiţionată după data de 1 februarie 2017.

Citește și: Dan Voiculescu e la un pas de ELIBERARE

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în luna iunie 2016, de Curtea de Apel Costtanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016. În acelaşi dosar, Marian Căpăţănă a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.

Tribunalul a motivat această decizie: „Se constată că, persoana privată de libertate Băsescu Mircea, deşi prezintă referinţe favorabile, constatate şi de comisie (vârstă peste 60 de ani, pregătirea profesională, lipsa antecedentelor penale, comportamentul din timpul executării pedepsei, lipsa sancţiunilor disciplinare), iar fracţia prevazută de lege a fost îndeplinită, nu ar putea fi liberată condiţionat, având in vedere că, aceasta nu a dovedit şi nici nu a avut timpul necesar pentru a o face, că pedeapsa aplicată de 4 ani închisoare, şi-a atins pană la acest moment scopul preventiv”.

Magistraţii arată că împlinirea fracţiei prevăzută de lege creează exclusiv o vocaţie persoanei private de libertate şi nu un drept, de a fi liberată din starea de deţinere, înainte de executarea integrală a pedepsei, anunță Adevărul.

„Condamnatul nu s-a remarcat printr-o implicare deosebită în diverse activităţi pe durata detenţiei, existând menţionate in caracterizarea ataşată la dosar, doar 5 concursuri la care a participat şi 17 zile câştigate prin muncă, astfel încât să se considere că persoana condamnată a făcut eforturi pentru a se evidenţia şi pentru ca instanţa să aibă posibilitatea să aprecieze in concret că, se impune liberarea sa, mai înainte de executarea in întregime a pedepsei”, mai arată judecătorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.