Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI despre cine stă în spatele tăierilor de salarii și pensii. Băsescu a fost 'păcălit'

antena3.ro
bec

Soțul Alinei Gorghiu, Lucian Isar, susține că Traian Băsescu a fost „păcălit” să taie salariile și pensiile. Isar afirmă că în nici un caz Traian Băsescu nu a fost influențat de specialiștii FMI, ci de economiștii din România. În acest sens, el îl nominalizează pe Lucian Croitoru, consilier al BNR, propus la un moment dat de Traian Băsescu pentru funcția de premier.

Este evident ca fostul presedinte Basescu a fost pacalit sa taie salariile si pensiile

Cu expertiza mai mult in comert decat in economie, fostul presedinte a apelat la specialisti.

Specialistii respectivi au recomandat taierea salariilor si a pensiilor.

Era evident inca din momentul propunerii ca masura era gresita si nici un economist care nu era in sfera de constrangere a BNR nu a validat masura.

Dovada simpla ca specialistii care l-au influentat pe presedintele Basescu la aceasta decizie economica au gresit major reiese si din faptul ca au existat imediat bani pentru reintregirea partiala a salariilor dupa doar cateva luni ( blocarea taierii pensiilor de catre Curtea Constitutionala nu face decat sa confirme dimensiunea erorii de calcul a corifeilor). Mai mult, guvernul Ponta 1 avea deja banii acumulati pentru reintregirea completa a salariilor si plata salariilor restante. Taierea de salarii a contribuit la reversarea iesirii economiei din recesiune, fapt ce subliniaza suplimentar greseala corifeilor.

Terenul care îi dădea insomnii Elenei Udrea, scos la licitație

Corifeii romani s-au ascuns ca de obicei in spatele FMI pana cand fostul Sef FMI a declarat public ca nu FMI a venit cu propunerea. Decizia finala, indiferent de propunere este a autoritatilor romane. Sursa aici http://m.antena3.ro/actualitate/fostul-sef-fmi-dominique-strauss-kahn-ne-am-opus-taierilor-salariale-din-2010-349690.html

BNR a avut in 2010 un specialist detasat pe langa guvernarea Basescu, consilieru’ Croitoru de la BNR.

Cum angajatorul BNR a reusit un exercitiu de lobby prin care salariile lor au fost exceptate de la taieri, nu a existat nici un motiv “economic” sa nu se sustina validitatea economica a taierii salariilor si a pensiilor pe langa fostul presedinte Basescu.

Si uite asa, fara o consiliere economica serioasa, Basescu a fost pacalit sa taie salariile si pensiile”, scrie Lucian Isar pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.