Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvaluiri despre discutiile dintre Iohannis si Merkel. Ce a fost spus in spatele usilor inchise

iohannis merkel

Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul Porr, prezent la discuțiile de la Berlin a declarat sambata intr-o conferinta de presa ca Angela Merkel, cancelarul Republicii Federale Germania, în discuțiile avute cu președintele Klaus Iohannis, a lăudat justiția din România, dar a criticat Parlamentul pentru că "ridică selectiv imunitatea la unul sau la altul".

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis a discutat cu președintele Germaniei sau cu cancelarul Angela Merkel, la Berlin, despre corupție și ceea ce se întâmplă în România, Paul Porr a răspuns: "Tangențial. Cu președintele, nu, cu doamna Merkel. Iar ea a avut cuvinte de laudă că justiția românească lucrează, are de lucru, deci o remarcă așa mai. Nu a fost temă de discuție."

Președintele FDGR spune că Angela Merkel a criticat Parlamentul din România, după ce, în cazul lui Varujan Vosganian, nu s-a votat ridicarea imunității acestuia.

"A fost un pic criticat Parlamentul, fără să se dea nume, că încă selectiv se ridică imunitatea la unul sau la altul. (...) Știa informația", a spus Porr, referindu-se la cancelarul german.

"Președintele nostru a tăcut în stilul lui caracteristic, la remarcile astea", a precizat liderul FDGR.

În opinia lui Paul Porr, anchetele DNA și arestările din ultima vreme nu vor dăuna intrării țării noastre în spațiul Schengen.

"Nu știu cât va ajuta, dar sigur nu va dăuna. Adică oricine și politicienii și presa și omul simplu din străinătate, care e interesat cât de cât, își dă seama că domne, uite, în sfârșit, în România, se arestează și corupții mari, nu cel care a furat două găini și alții care au furat milioane sau sute de milioane, indiferent că le-au furat de la stat sau cum le-au făcut", a declarat președintele FDGR, care a fost prezent la toate discuțiile avute săptămâna aceasta de președintele Klaus Iohannis la Berlin.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.