Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI despre fostul președinte al Franței: A primit TREI VALIZE cu CINCI MILIOANE de euro

bani dolari

Un om de afaceri franco-libanez a declarat că guvernul libian al lui Muammar Gaddafi ar fi contribuit cu cinci milioane de euro în numerar provenind din Libia la campania prezidenţială din 2007 a fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy, relatează AFP.

Într-un interviu video difuzat de site-ul francez de informaţii online Mediapart, Ziad Takieddine asigură că "a transportat... un total de 5 milioane de euro" în valize pe parcursul a trei călătorii între noiembrie 2006 şi începutul anului 2007.

Citește și: NEBUNIE I-au filmat, din birou, când făceau SEX la geam / VIDEO

Dintre aceste valize, despre care el susţine că conţineau fiecare între 1,5 milioane şi două milioane de euro în bancnote de 200 şi 500 de euro, primele două au fost depuse direct în biroul lui Claude Guéant, care era mâna dreaptă a lui Nicolas Sarkozy, la vremea aceea ministru de interne.

Pentru a treia deplasare, el afirmă că a efectuat din nou predarea la minister, de data aceasta în prezenţa lui Nicolas Sarkozy.

Citește și: PREMIERĂ MONDIALĂ: Lego lansează prima figurină cu dizabilități / FOTO

Valizele de bani le-ar fi primit la Tripoli de la şeful serviciului secret libian sub regimul lui Muammar Gaddafi.

Nu este prima dată când Ziad Takieddine lansează acuzaţii asupra unei posibile finanţări libiene a campaniei lui Nicolas Sarkozy, dar el nu a declarat până acum în timpul audierilor în faţa anchetatorilor că el însuşi a transportat bani.

Citește și: Hărțuirea SEXUALĂ în universitățile din România: De ce se plâng FEMEILE

Mediapart a publicat de asemenea, între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale din 2012 pierdute în cele din urmă de Nicolas Sarkozy, un document care evocă un acord al Libiei lui Muammar Gaddafi pentru finanţarea campaniei din 2007, ce se ridică la 50 milioane de euro.

Fostul şef de stat francez (2007-2012), candidat la un nou mandat prezidenţial în 2017, a respins ferm aceste acuzaţii, titrează agerpres.ro.

Citește și: Un nou concept alimentar ia amploare în lume: Totul pleacă din SUA

După trei ani de investigaţii, judecătorii francezi dispun de mai multe mărturii ale unor foşti înalţi responsabili ai regimului libian care acreditează teza unei finanţări oculte, dar nicio dovadă pentru a confirma aceste acuzaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.