Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI despre un ministru din Guvernul Ponta: Băga mita în buzunarul de la haină

coruptie

A fost ministru în Guvernul Victor Ponta și a ajuns după gratii! Nu a stat prea mult, fiind trecut în arest la domiciului. Este vorba despre Darius Vâlcov, pe care DNA îl are sub mare supraveghere. Despre Vâlcov, omul de afaceri Theodor Berna, care controlează societatea comercială Tehnologica Radion, a vorbit la audierile de miercuri timp de patru ore de magistraţii Curţii Supreme.

Citește și: Oana Cuzino a fost dată afară de la PRO TV

Theodor Berna este unul dintre principalii denunţătorii din acest caz de corupţie. “Îl cunosc pe domnul Valcov din anul 2009. Era primar la Slatina. Am vorbit cu dânsul şi am participat la trei licitaţii pentru introducerea de apă şi canalizare din zona judeţului Olt. Erau pregătite caietele de sarcini şi i-am zis că aş vrea să câştig măcar un contract. Caietele de sarcini erau deja întocmite. La întâlnirea pe care am avut-o mi-a spus că va face tot ce va putea pentru ca eu să câştig licitaţia. Eu i-am propus ca pe parcursul derulării contractului să-i ofer un comision de 20%”, şi-a început declaraţia Theodor Berna.

Citeşte şi: DRAMĂ Un primar a decedat în timpul unei şedinţe de Consiliu

Berna şi Vâlcov au stabilit de comun acord, ca sumele de bani să-i fie remise acestuia din urmă, în numerar, în lei şi numai la sediul firmei. Astfel, în baza acestei înţelegeri, în perioada ianuarie-martie 2011, Vâlcov s-a prezentat periodic la sediul firmei omului de afaceri, unde a primit de la acesta suma totală de 1.200.000 de lei (în 3 tranşe a câte 400.000 lei fiecare), remiterea fiind realizată ori de câte ori contractantul Compania De Apă Olt efectua plăţi în contul societăţii. În perioada aprilie-decembrie 2011, Vâlcov ar fi primit de la omul de afaceri, prin intermediul viceprimarului/ulterior primar Minel Prina, suma totală de 2.500.000 lei (în 5 tranşe a câte 500.000 lei fiecare), sume remise acestuia din urmă în municipiul Slatina. În perioada 2012- 2013, Vâlcov a primit de la omul de afaceri, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 lei. Berna a dat şi detalii privind modul în care Vâlcov ar fi luat banii.

Citeşte şi: Salvarea a venit de la judecători: Veste mare pentru Gheorghe Mencinicopschi / FOTO

“La una din întâlniri, domnul Vâlcov a luat comisionul la mine în birou şi a băgat banii în buzunarele interioare ale hainei. Întâlnirile erau la o distanta in timp de o luna jumatate”, a precizat Berna, scrie adevarul.ro

Citeşte şi: AVERTISMENT din partea Rusiei: Anunţul e alarmant pentru România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.