Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI din sala de judecată! Ce le-a cerut Ilie Năstase judecătorilor, după scandalul cu polițiștii

ilie nastase

Ilie Năstase, audiat în dosarul în care este cercetat pentru că a refuzat prelevarea mostrelor biologice și că a condus cu permisul suspendat, a spus instanței că regretă situația creată deoarece are familie și copii, avocatul lui subliniind că este dispus să facă muncă în folosul comunității

„Este și culpa domnului Năstase și a organelor de poliție. A avut o atitudine sinceră. A precizat că nu credea că săvârșeste o infracțiune că refuză prelevarea de sânge. (...) Legat de-a doua faptă, distanța dintre cele două fapte este mică. Între 4 dimineața și 11 când, a mers la camera de gardă pentru că prezenta leziuni grave care i-ar fi pus viața în pericol. Stătuse 3 ore la Mina Minovici (institutul de Medicină Legală, n.r.), stresul post traumatic cauzat de încătușare starea emoțională era de înțeles. (...) Nu s-a urcat la volan, a luat scuter pentru că avea permis de conducere eliberat la Monaco, potrivit căruia avea dreptul să conducă acel scuter. Nu a știut că dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, a spus, în fața instanței de la Judecătoria Sectorului 1, apărătorul lui Ilie Năstase.

Citește și: Victor Ponta, BOMBĂ cu CEAS - Anunță suspendarea finanțării de la stat pentru partide: 'Bugetul pe 2019 e un fake'

Totodată, avocatul a subliniat că solicită, în numele clientului său, posibilitatea de a se „îndrepta” fără a-i fi pătat cazierul.

„Nu mi se pare normal că agentul de poliție care trebuie să prevină faptele contravenționale și penale să decidă să-l urmărească din spate și să-l lase să producă infracțiunea. (...) Domnul Năstase a spus că poate presta o muncă neremunerată în folosul comunității. Nu a mai fost condamnat la închisoare. (...) Nu solicităm clemența, dar să dați posibilitatea să se îndrepte altfel decât cu pătarea cazierului. Inculpatul are peste 70 de ani, conduita lui îl precede. Prezneta echimoze pe tot trunchiul, cu toate acestea nu a fost tras la răspundere responsabilul. Solicităm amânarea aplicării unei pedepse pentru ambele fapte, să stabiliți termen de încercare de 2 ani”, a mai spus avocatul.

La rândul său, chemat în fața instanței, Ilie Năstase a spus: „Regret foarte mult situația. Am și eu o familie, copii și regret”.

Poliţiştii rutieri au fost nevoiţi, la mijlocul anului 2018, să blocheze maşina lui Ilie Năstase din cauză că fostul jucător de tenis a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească şi i-a cerut să se legitimize, a anunţat şeful Brigăzii Rutiere a Capitalei. Poliţiştii au spus la acel moment că fostul jucător de tenis a refuzat să i se facă testul, a devenit agresiv cu poliţiştii, motiv pentru care a fost necesară încătuşarea acestuia şi dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML, unde a făcut totuşi testul.

Fostului jucător de tenis i-a fost întocmit astfel dosar penal privind infracţiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat şi cu 1.000 de lei şi a fost lăsat să plece acasă.

Ulterior, după câteva ore, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Şoselei Ştefan cel Mare, când făcea un viraj stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă 1.305 lei şi 6 puncte de penalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.