Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri din spatele ușilor închise de la PSD: Ce se discută despre ministere și rotația premierilor

rotativa psd pnl

Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD, a declarat marţi în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, că PSD vrea să păstreze Ministerul Transporturilor după rotativă, el precizând că e păcat să schimbi miniştri acolo unde lucruri merg bine, iar doi miniştri, Sorin Grindeanu şi Marcel Boloş performează. Despre scenariul Sorin Grindeanu şef la Camera Deputaţilor, Simonis a spus că ”e un scenariu şi acesta”, anunță news.ro.

Întrebat dacă cei de la PSD îşi doresc păstrea Ministerului Transporturilor, după rotativă, Alfred Simonis a răspuns: ”Cred că da, am fost destul de categorici în sensul acesta. (..) E foarte important că la cele două ministere care ar putea fi în discuţie, Ministerul Transporturilor şi MIPE, unde e domnul Boloş ministru, sunt doi miniştri foarte buni, care îi fac fiecare treaba pe segmentul pe care îl gestionează”, a spus Simonis.

Simonis a precizat că ”sunt doi oameni care performează la ministere şi acest lucru se şi vede”

”La Transpporturi, toate marile proiecte au fost deblocate”, a arătat Simonis, precizând că probabil la finalul anului viitor vom avea mult mai mulţi kilometri de autostradă decât acum iar meritul este şi al ministrului Grindeanu.

”E păcat să schimbi miniştri, să faci schimbări acolo unde lucruri merg bine şi asta este o abordare pe care o au toţi liderii coaliţiei, nu doar cei din PSD”, a afirmat Simonis. El e precizat că Sorin Grindeanu a declarat recent la Timişoara că, dacă va rămâne la transporturi, va rămâne în Guvern, în caz contrar, nu.

Despre scenariul în care Sorin Grindeanu ar putea merge ca preşedinte la Camera Deputaţilor, Simonis a răspuns: ”E un scenariu şi acesta”.

”Nu există o problemă în acest moment de leadership la PSD, nu se caută un lider, există o relaţie excelentă între preşedintele partidului şi domnul Grindeanu, sunt chiar preietni foarte buni”, a spus el.

Ce va face premierul Nicolae Ciucă după rotaţia premierilor

Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD, a declarat marţi în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, despre ceea ce va face premierul Nicolae Ciucă după rotaţia premierilor, că personal crede că va fi complicat ca acesta să fie vicepremier în Guvern, plecând din funcţia de premier, pentru că totuşi, preşedintele Senatului este a doua poziţie în stat. Simonis a mai afirmat că şansele coaliţiei să reziste sunt mari, însă provocarea va fi în 2024 când vor guverna împreună dar vor fi adversari în campanie.

”Nu aş comenta foarte mult ce va face premierul, preşedintele PNL. E decizia domniei sale, personal cred că va fi complicat să fie vicepremier în Guvern, plecând din funcţia de premier. Totuşi, preşedintele Senatului este a doua poziţie în stat, dar nu vreau să comentez pentru că nu e decizia mea, e a domniei sale şi nu e treaba mea să spun ce face premierul Ciucă. E o chestiune care ţine strict de domnia sa şi de PNL, cum îşi gestionează şi îşi evaluează mia bine strategia ş ice au de făcut în anul viitor”, a spus Simonis.

Despre şansele ca actuala coaliţie să reziste, Alfred Simonis a spus că în opinia sa sunt mari dar ”provocarea vine abia după 2024, dacă reuşeşte să reziste, pentru că în 2024 avem patru tipuri de alegeri în care dacă nu se întâmplă ceva vor fi adversari politici.

”Va fi un an al provocărilor în care vom guverna împreună dar vom fi adversari în campania pentru europarlamentare, locale şi apoi parlamentare şi prezidenţiale. Noi ne-am învăţat şi cu un tip de campanie agresivă. (..) Cred că domnul preşedinte Iohannis, fără să spună public asta, a recunoscut greşeala făcută pentru că a ajuns să guverneze cu PSD-ul”, a spus liderul deputaţilor PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.