Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI din Teleormanleaks: Ce conține MAPA ROȘIE despre Liviu Dragnea din valiza cu documente SECRETE

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea gest

În primul material Rise Project din ancheta "Valiza Tel Drum" se arată că o mapă roșie conține schițe ale bucătăriei de vară a reședinței lui Liviu Dragnea, dar și un proiect imens al unui imobil cu cinci niveluri la Mamaia. Totodată, apar facturi achitate de Tel Drum pentru marmură sau parchet.

"O mapă roșie de la PSD. Se afla în valiza diplomat ascunsă de Nicoleta Pene, directoarea comercială a Tel Drum, și era flancată de contul de la BRD al lui Dragnea Senior, scris de mână pe o hârtie, plus câteva copii de pe diploma de bacalureat a Juniorului", scrie Rise Project.

DOCUMENTELE din Teleormanleaks sunt AICI

În mapă sunt lucruri de familie, precum schițele bucătăriei de vară a “reședinței Dragnea din Alexandria".

Potrivit celor de la Rise, o firmă din București (Mcomob Service), cu expertiză în amenajări la Parlament și BNR, a cerut 14.518 euro pentru bucătăria de vară.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Ce lege va intra în vigoare

Mapa roșie mai conține cinci coli A3 cu un proiect imens, mai înalt decât reședința din Alexandria, dar cu designul primar e asemănător. Imobilul este prevăzut, conform schiței, cu cinci niveluri și 1.015 metri pătrați utili, fiind ca locație în Mamaia. Totodată, sunt prevăzute 13 camere, 12 băi și 4 bucătării.

"La dreapta, după scara interioară care încolăcește liftul, dai în sala de mese (48,4 mp) vecină cu bucătăria. Ambele, înconjurate de terase imense cu balustrade de inox și mozaicuri. Servitorul stă în aripa utilitară, lipit de spălătorie, lângă cele trei grupuri sanitare de la parter, nu departe de centrala termică (...) Distracția explodează la etajul 3, unde liftul te lasă în epicentrul unei terase circulabile de 200 mp. La nevoie, o baie imensă își face datoria. Și mai e un un etaj. La 4, deasupra marii terase, e prevăzută o alta ceva mai intimă, de 36 mp", precizează sursa citată.

Citește și: Somație fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis. Ce îi cer ONG-urile

Nicoleta Pene, director comercial la Tel Drum, a păstrat facturi, devize de plată și negocieri cu firme de amenajare interioară. Printre acestea sunt achizția a 460 mp de marmură și 300 mp de granit pentru terase, la o valoare de 41.600 de euro – fără manoperă, și încă 11.000 de euro pentru barele de inox din jur.

"Printre documentele ascunse de Nicolete Pene, am găsit oferte de marmură și o factură proformă din martie 2010, de aproape 16.000 de euro, pentru 200 mp de parchet Merbau, masiv și stratificat. Plătite de Tel Drum", se mai arată în materialul Rise Project.

Citește și: Lovitură puternică pentru bucureșteni! Cu cât se va scumpi gigacaloria

Rise Project a intrat în posesia unor documente importante, pe care DNA nu le-a găsit la percheziţiile de la Tel Drum, dar a dat peste ele un sătean din Teleorman.

Valiza conţine un hard negru cu 63 GB de conţinut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, sau documente ale unor interpuşi. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + ataşamentele de pe adresa de serviciu.

Citește și: Un magazin cunoscut din România încearcă să evite criza forței de muncă. La ce mișcare inteligentă a recurs

În valiză mai există o tabletă din 2010 care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş, şi peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă şi momente de familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.