Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri explozive din dosarul Tel Drum: Pe ce sumă din conturile firmei ar fi pus sechestru DNA (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
pitis dna

Apar noi dezvăluiri din dosarul Tel Drum! Potrivit site-ului Adevărul, procurorii DNA au pus poprire pe aproximativ patru milioane de lei, bani găsiţi în conturile Tel Drum.

Măsura a fost luată în ancheta în care societatea este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Citește și: CCR îl fierbe pe Klaus Iohannis! Legea privind statutul funcţionarilor publici, dezbătută după Revelion

Prejudiciul în acest caz este de 4,8 milione de lei. Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă cu suma de 4.849.375 lei. Procurori DNA anunţau luni că în vederea recuperării sumei de bani obţinute în mod injust, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor, persoane fizice şi juridice.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au anunţat luni că s-a dispus schimbarea încadrăriii juridice a faptei în dosarul Tel Drum, fiind reţinută forma agravantă a infracţiunilor. Societatea Tel Drum, Petre Pitiş, directorul general al acesteia, şi Mircea Vişan, director în cadrul aceleiaşi firme, au fost puşi sub urmărire penală pentru obţinerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziţionării unei staţii de asfaltare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.