Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri EXPLOZIVE: Un fost agent sovietic, despre rolul lui Ponta în arestarea Ceaușeștilor

inquamphotos.com / Octav Ganea
victor ponta psd program

Generalul Ștefan Kostyal, deconspirat ca agent GRU, a susținut cu puțin timp înainte să moară că l-a cunoscut pe Victor Ponta chiar în zilele Revoluției și a povestit ce rol a avut social-democratul, atunci în vârstă de doar 17 ani, în arestarea a doi dintre membrii familiei Ceaușescu, informează curentul.info..

În ziua arestării lui Ilie Ceaușescu și a lui Nicolae Andruța Ceaușescu, ambii frați ai lui Nicolae Ceaușescu, Kostyal a plecat de la Școala de ofițeri din Băneasa, unde îl arestase pe primul dintre ei, a luat cu mașina doi tineri și au mers împreună spre Comandamentul Apărării Antiaeriene a Teritoriului (CAAT).

Cutremur PUTERNIC în Chile. A fost emisă alertă de tsunami

Unul dintre cei doi tineri revoluționari, luați de un veritabil agent GRU era nimeni altul decât Victor Ponta, cel care avea să devină 20 de ani mai târziu liderul PSD și premierul României.

Prima măsură a lui Dodon care îi va SCANDALIZA pe toți românii / FOTO

„L-am arestat tot eu pe Nicolae Andruța Ceaușescu, la Băneasa, după care m-am dus să coordonez Coman­da­mentul Apărării Antiaeriene a Terito­riului. Să vă zic ceva interesant. Luasem cu mine-n mașină spre CAAT și doi tineri revoluționari. Unul dintre ei era Victor Ponta. Eu fusesem la un moment dat locțiitor al comandamentului CAAT, cunoșteam ofițerii de acolo și am crezut că pot să îi ajut“, a povestit Kosyal, citat de curentul.info.

Totul a fost scris în cartea „Ceaușescu văzut de aproape“, editată în 2008, dar dezvăluirea a trecut aproape neobservată atunci deoarece Ponta era doar secretar și apoi vicepreședinte al Biroului Permanent al PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.