Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI grave făcute de un medic: De ce au murit în spitale răniţii din Colectiv

colectiv

Un medic de la Spitalul de Arşi face dezvăluiri grave despre soarta răniţilor din clubul Colectiv. Jurnaliştii Mirela Neag și Cătălin Tolontan relatează pe tolo.ro mărturia medicului care afirmă că mulţi tineri răniţi în incendiul din Colectiv nu au murit din cauza rănilor, ci din cauza infecţiilor intraspitaliceşti, a microbilor care mişună în unităţile sanitare din România.

"Mulți dintre răniți au murit cu zile. La noi, la Spitalul de Arși, majoritatea au murit cu infecție cu diverși germeni, dintre care cel mai agresiv este piocianicul. Vorbesc cu certitudine despre Spitalul de Arși, dar știu de la colegi de la alte spitale că situația este asemănătoare", afirmă medicul, în interviul publicat pe tolo.ro.

Vezi şi: Clubul Colectiv se transformă: Ce se va întâmpla în locul groazei?

Potrivit medicului, familiile victimelor trebuia să fie anunţate din timp că există pericolul infecţiilor, pentru a putea opta să-i transfere pe răniţi la spitale din străinătate. "Infecțiile cu bacterii apar, din experiența noastră, cam din ziua a cincea. Ar fi fost timp. Intubați, ei puteau fi transportați", afirmă medicul al cărui nume nu a fost făcut public.

Medicul mai afirmă că, odată infectaţi cu piocianic, șansa de a scăpa este foarte mică. Oamenii mor pentru că acești germeni intraspitalicești sunt foarte agresivi și rezistenți, iar bacteriile devin imune pentru că, în spitale, se folosesc în exces antibiotice. "Piocianicul este rezistent la orice antibiotic, mai puțin la colistin. Numai că dacă folosești colistin în exces atragi insuficiența renală", explică medicul de la Spitalul de Arşi.

"Fiecare bolnav ar trebui izolat. Circuitele de acces, la fel. Aerul lui trebuie supravegheat. La noi, toți bolnavii sînt spălați într-o singură cadă. Se dezinfectează cada, e adevărat, dar întrebați-i pe șefii spitalului dacă e suficient! Germenii selectați în spital sînt extrem de rezistenți", susţine medicul. Potrivit acestuia, nu există în ţară condiţii pentru tratarea corespunzătoare şi evitarea infecţiilor.

Vezi şi: Tragedia din Colectiv, exploatată politic şi comercial - FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.