Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri în premieră: Hillary Clinton a citit în public discursul pregătit pentru o victorie a sa în alegerile prezidenţiale din 2016

New York Times
Hillary Clinton

Fosta candidată la preşedinţia SUA Hillary Clinton a citit pentru prima dată în public discursul de victorie pe care ar fi urmat să-l rostească dacă ar fi câştigat alegerile din 2016, când a fost învinsă de Donald Trump, relatează vineri agenţia Reuters.

Fostul secretar de stat şi fosta Primă Doamnă a SUA a dat citire unor fragmente din speech în cadrul unui curs online pe care îl susţine acum despre "puterea rezilienţei", a indicat joi platforma de streaming a cursului.

"În lecţia de azi, voi înfrunta direct una din cele mai mari înfrângeri pe care le-am suferit, împărtăşind cu voi discursul pe care sperasem să-l rostesc dacă aş fi câştigat alegerile din 2016", spune Clinton.

Discursul începe cu un mesaj de unitate.

"Dragi compatrioţi americani, astăzi aţi trimis un semnal întregii lumi... Nu vom fi definiţi doar de diferenţele dintre noi, nu vom fi o ţară noi contra lor. Visul american este suficient de măreţ pentru toată lumea".

Textul atrage atenţia şi asupra forţei simbolice pe care ar fi avut-o victoria sa, prin care Hillary ar fi devenit prima femeie preşedinte al SUA.

"Am întâlnit femei născute înainte ca femeile să aibă drept de vot. Am întâlnit băieţei şi fetiţe care nu înţelegeau de ce până acum nu a mai fost nicio femeie preşedinte. (...) Este o victorie a tuturor americanilor, bărbaţi şi femei, băieţi şi fete, pentru că ţara noastră a demonstrat din nou că, acolo unde nu există plafoane, limita este cerul", citeşte Hillary Clinton.

Fosta candidată la preşedinţie se emoţionează şi vorbeşte printre lacrimi când aminteşte de copilăria grea a mamei sale şi ce i-ar fi spus despre victoria ei. Dorothy Howell Rodham a murit în 2011, la 92 de ani.

"Visez că urc la ea... şi spun: uite, ascultă-mă, vei trece prin asta, vei avea o familie frumoasă şi trei copii şi, oricât de greu ţi-ar fi să-ţi închipui, fiica ta va creşte şi va deveni preşedintele SUA".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.