Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incendiare despre afacerile radioactive ale unui miliardar: Un întreg oraş, în pericol

ioan niculae

Romania a iesit din anii comunismului cu o industrie dezvoltata in jurul centrelor urbane, iar mediul a fost de cele mai multe ori neglijat. Solul, aerul, apa au fost otravite si continua sa reprezinte si astazi un pericol pentru noi toti.

Citeşte şi: Miliardarul Ion Ţiriac şochează din nou: Întâmplarea care uimeşte o lume întreagă

În ultimii ani, un munte de deseuri cu potential radioactiv si toxic a fost subiectul unei incercari de a frauda bani publici prin inginerii financiare in spatele carora stau investitori smecheri si autoritati corupte. 210 situri contaminate si alte cateva sute cu potential nociv se gasesc acum pe suprafata tarii, de multe ori in apropierea oraselor, acolo unde industria dadea sute de mii de locuri de munca. Dupa 89, situatia fabricilor a intrat pe o panta descendenta, colosii industriali au disparut si in locul lor au ramas ruine, cladiri si comunitati distruse si multa, foarta multa poluare. In urma distrugerii industriei chimice romanesti au ramas in urma mii de de tone de deseuri toxice sau chiar radioactive. Intram in imperiul construit de Ioan Niculae - magnatul roman s-a imbogatit si din afacerile cu ingrasaminte chimice, si a uitat obligatiile de mediu asumate la privatizarea fabricilor pe care le-a preluat. A reusit, intre timp, sa paseze unele dintre ele unor institutii ale statului, care nu stiu cum sa le rezolve.

Vezi şi: Ion Cristoiu are o ipoteză incendiară despre Dacian Cioloș și binomul SRI - DNA

De aproape 20 de ani de cand trebuia sa fie rezolvata, în Bacau, o problema grava de mediu este plasata in carca statului roman, in timp ce responsabilii incearca sa scape dupa un scenariu aparent bine pus la punct, anunţă ProTV.

Citeşte şi: România se pregătește de cutremur: Decizia de zeci milioane de euro luată de Guvern

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.