Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incendiare despre Alina Bica: Ce afaceri ar avea fosta şefă DIICOT - legături incredibile în Costa Rica

alina bica

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a dispărut din România de peste două luni de zile. S-a spus despre ea că ar fi fugit în Marea Britanie, apoi în Costa Rica. Mai mult, fosta şefă Antimafia a anunţat că ar fi suferit un accident grav de maşină, apoi s-a aflat că aceasta ar munci în Costa Rica. Cei de la riseproject.ro vin însă cu dezvăluiri incendiare şi spun că Bica ar fi intrat în afaceri în America centrală cu mai mulţi oameni care au mari probleme cu justiţia.

Citește și: Ministrul Eugen Teodorovici, schimbare RADICALĂ! Cum vrea să EVITE o RISIPĂ anuală de ZECE milioane de euro

În România, Bica aşteaptă să vadă dacă va fi condamnată în procesul în care este acuzată de abuz în serviciu într-un dosar cu prejudiciu estimat la zeci de milioane de euro. Bica ar fi băgată în afaceri cu un afacerist controversat care i-a luat sub aripa sa ocrotitoare și pe alți români care au avut probleme cu legea.

În urmă cu trei săptămâni, patru români au înregistrat în Costa Rica firma ASP Centroamerica Sociedad Anonima. Scopul declarat al societății comerciale: prestări servicii, import-export, agricultură și creșterea animalelor. Toți patru sunt sau au fost implicați în scandaluri de corupție în România. Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, este trezorierul companiei în timp ce soțul ei, Mircea Octavian Bica, și el trimis în judecată în România într-un dosar de fraudă instrumentat chiar de către DIICOT, este unul dintre acționari, spune riseproject.ro.

Citește și: Ce meserie BĂNOASĂ are Andreea Cosma și cui i-a DONAT un apartament

Sunt doi cu totul iar celălalt acționar este și omul care a ales numele firmei din Costa Rica. Se numește Călin Silviu Pop și este un om de afaceri condamnat definitiv, în 2013, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și executare de lucrări miniere fără licență. Pop este inculpat acum într-un alt dosar aflat pe rolul instanței din România. Este vorba despre dosarul de corupție al primarului din Brașov, George Scripcaru. Pop l-a denunțat pe Scripcaru în acest dosar. El a descris procurorilor cum firma sa din România a câștigat contracte pe bani publici în schimbul cumpărării de materiale electorale și de pachete de mâncare pentru campania lui Scripcaru din 2012. Firma folosită de Pop pentru a obține contractele de la Brașov se numește ASP Agregate SRL, nume similar cu cel al companiei înființate împreună cu Bica în Costa Rica.

Citește și: Mutare de proporții! Frații „Dedeman” ATACĂ o nouă piață – Unde vor să se IMPUNĂ

În documentele din Costa Rica este menționat că Pop și soțul Alinei Bica au constituit patrimoniul firmei ASP Centroamerica cu un fax Panasonic și, respectiv, un dulăpior pentru documente cu patru sertare. Ei și-au împărțit frățește acțiunile companiei, cinci și cinci. Contactul local al familei Bica și al lui Pop în Costa Rica este un alt român, Mihai Rădulescu. Acesta a dobândit și cetățenie costaricană după ce s-a căsătorit cu localnica Josselyn Auxiliadora Granizo Garcia, în vara lui 2012. Aceasta abia împlinise 18 ani iar mariajul a durat până în iulie 2015, când a survenit divorțul, mai spun cei de la riseproject.ro.

Citeşte şi: Simona Halep e la un singur meci de primul loc mondial: Și-a SPULBERAT adversara în turul II de la Doha

În Costa Rica, el a pus la dispoziția soților Bica vila de lux unde locuiește, într-o suburbie a capitalei San Jose. Rădulescu este a patra persoană din ASP Centroamerica. Călin Silviu Pop ar trebui să apară în fața judecătorului, în dosarul Scripcaru, pe 26 februarie. El o poate delega la acest termen pe avocata sa, Alina Bica, care, separat, are și ea înfățișare în instanță pe 12 martie 2018, încheie sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.