Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incendiare despre prezidenţialele din 2014: Pentru cine ar fi tras sforile şefii din SRI - 'Klaus Iohannis era incompatibil'

www.profit.ro
SRI

Dezvăluiri incendiare despre alegerile prezidenţiale din 2014. Acuzaţii grave la adresa celor doi capi din SRI, Florian Coldea şi George Maior. Elena Udrea a spus în direct pe B1 TV că George Maior l-a susținut pe Victor Ponta, iar Florian Coldea, pe Klaus Iohannis. Fostul ministru a explicat și că așa-numitul sistem a făcut tot posibilul ca ea să nu se claseze pe locul al treilea la alegerile din acel an.

CIteşte şi: Un fost dictator militar a încetat din viaţă: Fusese acuzat de genocid în Guatemala

”Eu am înțeles că se întâmplă ceva. Președintele Traian Băsescu nu a avut un plan după terminarea mandatului. Ei au profitat, și Coldea și Maior, au profitat de lucrul acesta și și-aufăcut propria strategie. Em am simțit că se întîmplă ceva încă din 2014, când în campania pentru europarlamentare, m-am confruntat cu un atac incredibil, inclusiv din partea RTV. Era evident că se ducea o luptă ca PMP să nu intre în Parlamentul European, să fie un eșec. Erau și alte semnale că ceva se întâmplă și pentru mine era evident că va fi de interes să intre în jocul pentru prezidențiale Maior, de partea lui Ponta, însă nu înțelegeam ce va face Coldea.

Citeşte şi: Traian Băsescu, ÎN LACRIMI la România TV: Ce l-a emoţionat pe fostul preşedinte - 'trebuie să facem ceva'

Când am văzut mișcarea cu schimbarea lui Crin Antonescu, și venirea lui Klaus Iohannis, am înțeles că acela este jocul lui, deși, inițial, eu cred că au mizat pe mișcarea M10 și Monica Macovei. Domnul Maior ar fi vrut să candideze la prezidențiale. Personal, l-aș fi susținut din partea PMP, dar dânsul nu a avut curaj să-i spună lui Traian Băsescu inetenția de a candida. Din punctul meu de vedere, când nu aveam o soluție de candidat din partea PMP, eu aș fi fost de acord să îl susținem pe Maior. Însă opinia tranșantă a președintelui a fost meeru că cei care au deținut conducerea serviciilor de informații interne, nu au ce căuta în politică.

Eu cred că domnul Iohannis era incompatibil. Faptul că s-au pronunțat pe dosarul de incopmatibilitate după ce a ajuns președinte, mie îmi confirmă că și dânsul era incompatibil, nu trebuia să intre în această competiție. Acum a înțeles eu de ce s-a luptat atât de mult domnul Coldea, iar domnul Maior a girat lucrul acesta, ca eu să nu ies locul 3. (...) Lor le-a fost teamă că dacă eu ies pe locul trei, se vor face presiuni să fie judecat Iohannis. dacă ar fi fost judecat, mai mult ca sigur era gasit incompatibil, iar ei știau că în turul 2, cu toată dreapta în spate, cu sprijinul lui Traian Băsescu, aș fi câștigat alegerile. Îl băteam pe Victor Ponta”, a declarat Elena Udrea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.