Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incendiare despre RĂZBOIUL mediatic prorus din România: Planurile lui Vladimir Putin

telegraph.co.uk
vladimir putin

Noi dezvăluiri incendiare despre războiul mediatic prorus din ţara noastră. Mai mulţi specialişti români au lansat un avertisment dur la Realitatea TV despre planurile secrete ale şefului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Citeşte şi: DRAMĂ fără margini pentru primul solist al trupei Phoenix: I s-a amputat un picior / VIDEO

Există instituţii mass-media din ţara noastră care sunt folosite într-un război mediatic menit să avantajeze Federaţia Rusă. Fostul consilier prezidenţial Iulian Chifu a explicat, la Realitatea TV, care este strategia războiului mediatic. "Din toate ştirile unei instituţii media, într-o zi, sunt exact 3 – 4 – 5 care sunt cu adevărat interes, care ţin de Rusia, care ţin de relaţii strategice, care ţin de NATO. Sunt vizate şi exact numai acolo se fac comentarii. În rest, ştirile sunt nerelevante. Obiectivul este de a găsi un grup ţintă deci nu se adresează tuturor, unii se pot uita la o ştire din asta şi văd din start că e minciună. Important e că există un grup ţintă care e vizat. E destinat nu numai schimbării de opinii şi dirijării opiniilor, ci este inclusiv utilizat pentru construcţia de instrumente pe termen lung. În acest război de trolli sunt angajaţi oameni care, absolut cinstiţi, vin şi spun păreri, care sunt antrenaţi în discuţii după care sunt recrutaţi, ori în orb, ori direct, şi intră într-o întreagă masă de resursă care va fi utilizată când va fi nevoie de ea", spune Iulian Chifu, fost consilier prezidenţial.

Citește și: DEZVĂLUIRI din intimitatea Simonei Halep

"Acest război e inerent. Această confruntare, pe de-o parte, încercarea de dominaţie informaţională, şi contracararea pe acelaşi palier vor ţine de viaţa de zi cu zi. Aţi auzit-o şi am auzit-o cu toţii de multe ori. Dacă s-ar apropia de spaţiul eurasiatic, România ar avea şanse să se reunifice cu Republica Moldova. E un concept aruncat pe piaţă de aşa-zişi apropiaţi ai lui Putin. Este o poveste. Argumentul că e realemente o falsă afirmaţie vine din a doua retorică. În condiţiile în care România devine ceva mai activă faţă de Republic Moldova, creează un precedent pentru ruperea Transilvaniei", spune Cristian Diaconescu, fost ministru al Afacerilor Externe.

Citește și: Un ministru mincinos: Bostan, prins cu minciuna! DOVADA AUDIO că l-a mințit pe Cioloș, dar și pe români

"Vă pot asigura că partenerii noştri americani exprimă preocupări în domeniul libertăţii presei din România. Când spun libertatea presei, nu mă refer la libertatea presei faţă de instituţiile din România, ci faţă de ea însăşi. Deci există această preocupare a partenerilor noştri americani. Ceea ce se întâmplă e o transformare a României într-o insulă înconjurată de nişte ţări care, fără excepţie, ridică probleme în ceea ce priveşte independenţa presei şi a modului în care Federaţia Rusă reuşeşte să inoculeze mesaje", a declarat Valentin Jucan, membru CNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.