Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri INCENDIARE despre tentativa de asasinare a lui Plahotniuc / INTERCEPTĂRI

vlad plahotniuc

17 persoane au fost reţinute în cazul tentativei dejucate de asasinare a preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, au anunţat anchetatorii sâmbătă, într-o conferinţă de presă. De asemenea, au fost făcute publice imagini video surprinse în momentul în care se punea la cale asasinatul, anunţă Pro TV Chişinău, care precizează că, potrivit procurorilor, asasinii ar fi primit 200.000 de dolari dacă îşi duceau la îndeplinire misiunea.

„-M-am uitat eu ieri la acest... cum îl cheamă?-Plahotniuc.-Da, Plahotniuc. În primul rând, el nu e un om simplu.-Ei toţi nu sunt simpli.-Dacă ne aşezăm în 2 poziţii..-Ai în vedere că e josuţ?-Atunci 2 pistoale CZ.”, este unul dintre dialogurile surpinse de anchetatori.

Fosta consilieră a lui Oprea, plângere penală împotriva DNA

„Au fost stabilite tinta, persoana, cât şi imobilul în care urma să se comită atacul, este vorba despre cladirea Global Business Center, se vehicula o clădire cu oficii, care are în spate o grădiniţă de copii. Împuşcături lansări de grenade din adiacentul grădiniţei de copii. Nu ştim dsacă în sediu sau în mijloace de transport.”, a declarat Ion Iachimov, şeful Inspectoratului Naţional de Investigaţii. De asemenea, anchetatorii spun că asasinii primiseră deja jumătate din sumă şi că aveau deja pregătit un automobil cu numere lituaniene cu care urmau să părăsească ţara. Conform procurorului Vitalie Busuioc, ”s-a stabilit legătura dintre grupul de pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi unul dintre cei care au comandat atacul, care se află la Moscova şi este o autoritate a lumii criminale atât în Moldova, cât şi în Federaţia Rusă". Acelaşi procuror afirmă că au fost confiscate 4 aruncătoare de grenade, 2 pistoale cu amortizator, muniţii, staţii de radio speciale, obiecte de camuflaj, bărbi, mustăţi, peruci, telefoane de unică folosinţă, calculatoare şi documente, înscrisuri de mână”, conform Pro Tv Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.