Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri INCENDIARE - Trump, dispus să oprească activitatea guvernului pentru a pune în practică o promisiune din campanie: 'Este o problemă fundamentală'

Heavy.com
Donald Trump

Stephen Miller, consilier important al lui Donald Trump, a afirmat că administraţia prezidenţială este dispusă să oprească activitatea guvernului pentru a obţine finanţare pentru a construi zidul promis la graniţa dintre SUA şi Mexic, scrie The Guardian, conform news.ro.

Democraţii, ca răspuns, au refuzat să îşi schimbe poziţia.

Miller a declarat: „Vom face tot ce este necesar pentru a construi zidul de la graniţă”.

El a declarat pentru talk-show-ul Face the Nation de la CBS că o asemenea barieră este necesară pentru a preveni „această criză a imigraţiei ilegale”, făcând referire la migranţii din Mexic şi din America Centrală care încearcă să intre în SUA ilegal, pentru a scăpa de sărăcie sau de violenţele din ţara de origine.

Administraţia Trump încearcă să obţină susţinerea democraţilor în Congres pentru alocarea unor fonduri federale substanţiale pentru construirea zidului iar această măsură trebuie luată până la sfârşitul zilei de vineri ca parte a bugetului; în caz contrar, guvernul se poate închide temporar.

Fanii sunt în stare de șoc! Cofondatorul unei aplicații de jocuri, găsit mort în locuința sa. Poliția a fost alertată

Întrebat dacă „orice este necesar” include şi o închidere a guvernului, Miller a confirmat: „Dacă va fi nevoie, absolut, da”.

„Este o problemă fundamentală. Miza este întrebarea dacă SUA rămâne un stat suveran, dacă ne putem implementa regulile pentru intrare în ţara noastră”, a afirmat el.

În timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2016, Trump, candidat din partea Partidului Republican, a promis în mod repetat că va construi un zid la graniţa cu Mexicul şi că va forţa guvernul mexican să îl plătească.

Săptămâna trecută, după o discuţie tensionată în Biroul Oval cu liderii democraţi din Camera Reprezentanţilor şi Senat, Nancy Pelosi şi Chuck Schumer, Trump a declarat că ar fi „mândru” să oprească guvernul pentru cei cinci miliarde de dolari pe care i-a cerut pentru zid.

Întrebat fiind de acest subiect la NBC duminică, Schumer a afirmat, legat de preşedinte: „Nu va obţine acest zid sub nicio formă”.

Schumer şi Pelosi au locat 1,3 miliarde de dolari pentru fonduri publice, această sumă având ca destinaţie îmbunătăţirea măsurilor de securitate la graniţe şi a gardurilor.

Miller a răspuns: „Partidul Democrat are o alegere simplă ... să se lupte pentru clasa muncitoare americană sau să promoveze imigraţia ilegală. Nu le poate face pe amândouă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.