Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incredibile ale lui Adrian Sârbu despre preluarea Realitatea TV, eliminarea lui Voiculescu şi 'acoperiţii' din redacţii/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Sarbu

Dezvăluiri incredibile ale mogulului Adrian Sârbu, fostul şef al ProTV. Sârbu a fost audiat în Comisia de Control a activităţii SRI şi le-a dezvăluit parlamentarilor cum ar fi preluat mogulul Sebastian Ghiţă televiziunea Realitatea. Mai mult, Claudiu Manda, şeful comisiei a vorbit şi despre implicarea fostului şef al SRI, George Maior, în această afacere.

Citește și: Ministrul Muncii se dezlănțuie: ‘Sindicaliștii să învețe matematică’

"A făcut referire la decizia CSAT din 2010 care consfinţeşte faptul că presa e o vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale. Spune că s-au creat premisele ca la momentul respectiv conducerea SRI să se implicat mai mult în preluarea de instituţii media, plantarea de ofiţeri acoperiţi sau atragerea către SRI a unor jurnalişti, inclusiv ascultarea pe mandate de siguranţă naţională a unor jurnalişti. Nu a dat foarte multe probe şi detalii în acest sens.

Au fost câteva aspecte la care s-a referit punctul şi cu detalii. Aspectul legat de intenţia de a fi preluată conducerea şi mai târziu întreaga instituţie media Realitatea TV. Persoanele din conducerea SRI şi-ar fi dorit să o preia prin domnul Ghiţă. În decembrie 2010, participând la o discuţie, a fost rugat de domnul Maior să îl ajute pe domnul Ghiţă, care preluase managementul Realitatea TV, cu sfaturi cum să conducă instituţia din punct de vedere managerial. Spune că a avut întâlniri cu domnul Ghiţă", a afirmat Manda.

Citeşte şi: PANĂ DE CURENT în București și Ilfov: Mai multe cartiere sunt AFECTATE

"Al doilea lucru a fost încercarea de preluare a grupului Intact. Spune că a fost martor când domnul Coldea i-a spus că are soluţie pentru domnul Voiculescu. Înainte să se pronunţe instanţa. L-am întrebat dacă are probe. A spus că nu doreşte să dea detalii, dar dacă va fi dat în judecată va veni cu probe", a mai afirmat Manda.

Preşedintele Comisiei SRI a mai dezvăluit că Adrian Sârbu a mai susţinut că s-a încercat şi preluarea Mediafax.

"Spunea că s-a încercat implicarea SRI în coordonarea editorială a instituţiilor, prin persoane apropiate de serviciu. Spunea că va veni data viitoare cu probe, în sensul că ne va arăta punctajele venite spre diverse persoane din redacţii. A fost o activitate de distrugere a libertăţii presei, spunea domnia sa", a mai declarat Claudiu Manda.

***

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.