Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța: Uniunea pentru o Mișcare Populară are datorii de peste 74 de milioane de euro

Nicolas Sarkozy on visit in Bordeaux



După mai multe luni de gravă criză morală şi financiară a UMP, concretizată luna trecută prin demisia preşedintelui său, Jean-François Copé, liderii Uniunii s-au reunit marţi seară într-o şedinţă cu uşile închise a Biroului Politic, pentru a face bilanţul finanţelor partidului.

Datoria este de 74,5 milioane de euro, 'în mare parte legată de cheltuielile importante realizate în 2012 în timpul alegerilor prezidenţiale', a subliniat Alain Juppé, membru al triumviratului aflat la conducerea UMP.

Confruntată de mai mulţi ani cu grave probleme financiare, UMP se află în prezent pe marginea prăpastiei, cu tensiuni agravate de un război al ambiţiilor, cu câteva luni înainte de alegerea unui nou preşedinte, prevăzută pentru sfârşitul lui noiembrie.

Jean-François Copé este acuzat de membri ai partidului de derive financiare. El este implicat mai ales în scandalul Bygmalion, o societate prestatoare de servicii creată de apropiaţi ai lui care au suprafacturat serviciile oferite UMP.

În plus, potrivit unor mărturii, o parte a cheltuielilor din campania lui Nicolas Sarkozy pentru prezidenţialele din 2012 au fost incorect asumate de UMP.

Partidul a plătit astfel penalităţi impuse personal lui Nicolas Sarkozy pentru depăşirea conturilor de campanie, fapt ce face obiectul unei anchete judiciare.

Alain Juppé a afirmat marţi că UMP poate funcţiona până în 2017 dacă reuşeşte să facă economii, menţinând în acelaşi timp 'un nivel suficient al veniturilor'.

sursa: agerpres

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.