Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri NEAŞTEPTATE în scandalul momentului: Ce LEGĂTURĂ avea fiul fostului ministru Mureșan cu Cambridge Analytica

radu-tudor.ro
Facebook Cambridge Analytica

Fiul fostului ministru Ioan Mureșan, Dan Mureșan, găsit mort în 2012 într-o cameră de hotel din Kenya, ar fi lucrat pentru compania care a fondat Cambridge Analytica. Asta scrie presa kenyană, care citează o declaraţie a celui care a dezvăluit scandalul manipulării datelor a zeci de milioane de utilizatori Facebook, Christopher Wylie, fost angajat al Cambridge Analytica.

Citeşte şi: Explicaţii de ULTIM MOMENT, după demersul ŞOC al Andreei Cosma contra DNA Ploieşti: 'Eu îmi asum...'

Acesta spune că a fost trimis în Kenya în locul lui Dan Mureşan. Când a acceptat postul nu ştia însă că predecesorul său fusese găsit mort într-o cameră de hotel.

”Când m-am angajat nu mi-am dat seama ... el (Dan) tocmai fusese găsit mort in camera sa de hotel. De aceea  aveau un post liber”, a spus Wylie, potrivit publicatiei kenyene citate. Wylie a refuzat însă să spună cum a murit românul: ”Nu pot afirma că a fost ucis. A murit în camera sa de hotel”.

Dan Mureşan, fiul fostului ministru ţărănist al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, a murit subit în camera sa de hotel din Kenya declarau, în septembrie 2012, pentru HotNews, mai multe surse independente. Evenimentul Zilei scria atunci că și predecesorul lui Dan Mureşan  în Kenya murise subit, din cauza unui infarct, deși avea 35 de ani și nu suferea de boli cronice.

Citeşte şi: Noi acuzaţii GRAVE la adresa DNA!Un deputat RECLAMĂ abuzuri şi teste poligraf FALSIFICATE: Cerere de ULTIM MOMENT către ministrul Carmen Dan

Dan Mureşan avea 32 de ani şi lucra pentru firma britanică de consultanţă politică care a pus la punct strategii electorale în ţări din Africa, sud-estul Asiei şi Europa de Est.

Dan Mureşan ocupa poziţia de coordonator al campaniilor electorale pentru clienţii firmei britanice în care activa. În calitate de expert în comunicare politică a coordonat campanii electorale în Texas, Virginia şi în ţări din estul Europei şi Africa. A absolvit London School of Economics şi George Washington University, unde a obţinut un masterat în management politic şi naţionalism, scriu cei de la HotNews.

Cambridge Analytica a fost acuzată că a folosit fără consimţământ datele a 50 de milioane de utilizatori ai reţelei sociale pentru a elabora un soft care să prezică şi să influenţeze votul alegătorilor. Datele ar fi fost recuperate prin intermediul unei aplicaţii de teste psihologice concepută de psihologul rus Aleksandr Kogan. Acesta s-a născut în Moldova şi a trăit până la 7 ani la Moscova, înainte de a pleca în Statele Unite.

Citeşte şi: Noi acuzaţii GRAVE la adresa DNA!Un deputat RECLAMĂ abuzuri şi teste poligraf FALSIFICATE: Cerere de ULTIM MOMENT către ministrul Carmen Dan .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.