Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI Prin ce trece Bogdan Olteanu după gratii

bogdan olteanu catuse

Avocatul Constantin Durgheu a declarat, vineri, că fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, suportă condiţiile de arest cu demnitate şi decenţă.

"E pozitivă (starea de spirit - n.r.). Nu se plânge de nimic. Conştientizează faptul că, fiind în faţa organelor judiciare, într-o procedură judiciară, acestea sunt condiţiile. Nu are nimic de obiectat. (...) I s-a respectat dreptul la apărare. Nu pot să răspund despre problemele lui sentimentale. Pot să spun un singur lucru: în acest moment orice om ar fi afectat. Domnia sa este supus unor acuzaţii. Nu le discutăm, fondate, nefondate. Parchetul are tot dreptul să facă aceste acuzaţii. Domnul Bogdan Olteanu are dorinţa şi tot dreptul de a se apăra. În schimb, în stare de arest preventiv este mult mai greu să facă acest lucru. (...) Această stare, coroborată cu acuzaţiile aduse, evident că îi dau o stare cel puţin de disconfort", a declarat Constantin Durgheu, avocatul lui Olteanu.

Citește și: Călugăriţe pe schiuri, clipul care face ravagii: Măicuțele sunt din România / VIDEO

Întrebat dacă Bogdan Olteanu simte că se bucură de prezumţia de nevinovăţie de când se află în spatele gratiilor, avocatul a spus: "Uitându-se la televizor nu, pentru că este linşat mediatic".

"El suportă condiţiile de arest cu demnitate şi decenţă. A spus-o şi în faţa procurorilor, a spus-o mereu, nu are ce să obiecteze. Orice cetăţean care este supus unei proceduri judiciare ajunge acolo. (...) Dacă ar fi să vorbim de condiţiile din arest care sunt precare ar trebui să vedem că în întreaga societate românească din nefericire condiţiile sunt proaste - în şcoli, spitale, orfelinate. Dacă ne uităm că un copil din orfelinat are alocată o sumă mai mică decât un deţinut în penitenciar vom vedea o tristă realitate. Toate trebuie rezolvate. Dar un copil nu are nicio vină că a fost abandonat, are o sumă alocată mai mică, deci nu ştiu în ce măsură domnul Bogdan Olteanu s-ar putea plânge, motiv pentru care nici nu o face. Un profesor căruia îi este încredinţată educaţia copiilor noştri are salariu mic. Nu avem de ce a ne plânge", a adăugat Durgheu.

Citește și: Cât a ajuns să coste un pachet de țigări Carpați

El susţine că instanţele de judecată dispun mult prea uşor arestarea. "Ce ar trebui observat este că, fiind aceste condiţii precare, din nefericire, instanţele de judecată dispun mult prea uşor arestarea şi (...) se suprapopulează locurile de deţinere. Dacă s-ar pronunţa pedepse cu suspendare în cauzele fără infracţiuni grave sau de evaziuni fiscale, în cele în care se recuperează banii... Interesul statului nu este să transforme acel om într-un deţinut, într-un pasiv, (...) ci să îl lase să muncească să îşi acopere prejudiciul dacă nu a făcut-o", a spus avocatul.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat vineri pentru luni discutarea prelungirii mandatului de arestare preventivă pentru fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu.

Citește și: Au fost cultivate primele ciuperci în spațiu și care pot supraviețui pe Marte

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.