Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri uluitoare! Mesajul care a provocat un scandal uriaș în interiorul AUR: Lideri ai partidului, acuzați de practici ilegale

Radu Pop
sigla aur

Dezvăluiri uluitoare! Mesajul care a provocat un scandal uriaș în interiorul AUR: Lideri ai partidului, acuzați de practici ilegale

Un document intern scurs din AUR a scos la iveală o serie de practici suspecte și ilegale puse în aplicare de conducerea partidului, declanșând un scandal de proporții în politica românească. Documentul, trimis către toate filialele și organizațiile locale, conține solicitări de donații și împrumuturi financiare pentru a susține campania electorală, sub pretextul unor presupuse "donații".

Acest mesaj, transmis recent, ridică semne majore de întrebare cu privire la legalitatea și etica practicilor din AUR. Candidații la alegerile locale nu au nicio informație clară cu privire la includerea lor pe liste sau la poziția ocupată, alimentând suspiciuni legate de transparența procesului de selecție și de controlul exercitat asupra listelor.

Mai mult, paragraful referitor la împrumuturile financiare către partid ridică suspiciuni de luare de mită și înșelăciune, având în vedere că legea nu permite rambursarea sumelor împrumutate. Acuzațiile grave sunt însoțite de indicii privind spălarea banilor și prejudicierea membrilor și simpatizanților partidului.

Dezvăluirile au stârnit indignare, mulți calificând practicile drept "jaf la zi" și "lipsă de respect flagrantă față de lege". Se solicită imperativ ca autoritățile competente să investigheze acuzațiile și să îi tragă la răspundere pe cei implicați în aceste ilegalități.

Acest scandal ridică semne de întrebare majore cu privire la integritatea și moralitatea conducerii AUR, punând sub semnul întrebării credibilitatea partidului ca o forță politică legitimă. Cazul este o dovadă clară a necesității consolidării transparenței și a responsabilizării în viața politică românească.

Lulea Marius, vicepreședinte AUR, este considerat a fi una dintre persoanele implicate în aceste practici ilegale. Aceste dezvăluiri au stârnit indignare în rândul opiniei publice, alimentând întrebări cu privire la integritatea și moralitatea liderilor politici și punând sub semnul întrebării credibilitatea AUR ca partid politic, scrie puterea.ro.

Ce scrie în mesajul AUR

Vezi mesajul intern transmis pe grupurile AUR mai jos:

”Apel către toate filialele și organizațiile locale, membri și simpatizanți, candidați:

Întrucât cheltuielile din perioada următoare sunt extrem de mari, pentru asigurarea bunei funcționări a campaniei, vă rugăm să contribuiți cu o sumă de bani la efortul de a tipări bannere și alte materiale promoționale. La descrierea sumei se trece „donație”.

Alternativ, cei care pot și au disponibilitate financiară, sunt rugați să împrumute prin notar partidul cu o sumă mai mare de 20 mii euro, banii urmând a fi returnați într-o perioadă de 6 luni (când se returnează banii din perioada electorală, de la bugetul de stat).

Cont lei: RO65BREL0002002244600100

Pentru fiecare donație făcută prin transfer bancar se vor preciza: Donație, Nume, Prenume, Codul Numeric Personal, Date de contact. SWIFT: BRELROBUXXX Beneficiar: PARTIDUL ALIANTA PENTRU UNIREA ROMANILOR Banca: Libra Bank

Rugăm a se evita cu orice preț orice plată în numerar sau vreo discuție similară; orice operațiune se face cu act la mână și conform legii. Nr de contact: @⁨Mirela Irindea Strangere Fonduri AUR⁩ pentru donații sau împrumut notarial.”

Bază legală

Art. 28 din Legea 334

(2) Încasarea contribuțiilor electorale și plata cheltuielilor electorale pot fi efectuate numai prin intermediul conturilor bancare notificate în prealabil Autorității Electorale Permanente.

(3) La alegerile parlamentare, partidele politice și candidații independenți vor utiliza pentru finanțarea campaniei electorale câte un cont bancar distinct pentru fiecare circumscripție electorală în care participă la alegeri. Organizațiile cetățenilor români aparținând minorităților naționale, care propun candidați numai la nivel național, utilizează un cont bancar la nivel național.

(4) La alegerile locale, partidele politice și candidații independenți vor utiliza pentru finanțarea campaniei electorale câte un cont bancar distinct pentru fiecare județ și pentru municipiul București, unde participă la alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.