Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI uluitoare despre Tiberiu Urdăreanu. 'Maşinărie' de făcut bani

Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI. La prima vedere, un necunoscut, dar secretele despre omul care a fost dus cu mandat la DNA în urmă cu doar câteva minute sunt uluitoare. E o maşinărie de făcut bani cu ajutorul oamenilor politici.

Detalii aici:

Patronul UTI, dus cu mandat la DNA

Cum a reuşit să facă sute de milioane de euro acest om? E de-a dreptul strigător la cer.

Fostul maior MApN Tiberiu Urdăreanu a început să-şi dezvolte colosul UTI Group în 1990, când a fost înfiinţată societatea INFCON. În anii următori, Urdăreanu a pus pe roate o serie de firme prin care a scos contracte din ce în ce mai substanţiale, cele mai importante cu statul, indiferent de culoarea politică a guvernanţilor.

E abonat la contracte de sute de milioane de euro cu statul român, dar şi în exterior, unde îşi plimba banii. Sumele colosale se plimbau prin mai multe paradisuri fiscale din lume, unde figurează cu căsuţe poştale off-shore, în Insulele Bahamas şi Insula Man. Şi nu a fost singur. Patronul UTI este fiul fostului general de MApN Tiberiu S. Urdăreanu, un personaj destul de controversat al Revoluţiei din 1989. Urdăreanu-fiul a fost şi el ofiţer superior la Institutul de Cercetări Militare de la Clinceni şi este un afacerist aflat în relaţii strânse cu fostul ministru PSD al Transporturilor Miron Mitrea.

Grupul UTI este campionul contractelor pe bani publici în domeniul securizării. Primul contract major avându-l cu Bancorex, apoi cu Ministerul Finanţelor, Romtehnica, Petrom, Metrorex pentru 11 milioane de euro. Aeroportul Otopeni a fost antamat pentru 30 milioane de euro.

Şi asta nu e tot. Tiberiu Urdăreanu e membru de frunte în partidul lui Gabriel Oprea, preşedinte al departamentului energie, resurse si politici industriale.

Detalii aici: Departamentul energie, resurse si politici industriale Presedinte: Tiberiu Urdăreanu

Chiar dacă e preşedinte, nimeni nu a auzit de Urdăreanu prin UNPR. Acesta pus însă mâna pe un contract fabulos de 200 de milioane de euro cu Metrorexul. Pentru ce? Pentru modernizarea instalaţiilor pe magistralele 1, 2, 3 şi TL. Instalaţii de ventilaţie.

Firma minune a lui Tiberiu Urdăreanu s-a îmbogăţit şi de pe urma Arenei Naţionale. Legăturile cu Primăria Capitalei condusă de Sorin Oprescu i-au adus alte sume colosale. UTI a pus mâna pe un contract de 7,6 milioane de euro pentru a întreţine stadionul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.